Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franța: Tăticii vor fi obligați să își ia concediu de paternitate

barbatii_au_reusit_sa_obtina_un_concediu_de_28_de_zile_pentru_a_se_ocupa_de_noul_născut.

Bărbații au reușit să obțină un concediu de 28 de zile pentru a se ocupa de noul născut.
Bărbații au reușit să obțină un concediu de 28 de zile pentru a se ocupa de noul născut.
Image source: 
Didier Pallages, AFP

Președintele Emmanuel Macron este cel care a dat vestea tăticilor: vor fi obligați să își ia 7 zile de concediu paternal dintr-un total de 28 de zile. Până acum, bărbații aveau dreptul la doar 14 zile de concediu în momentul în care deveneau părinți dar nicio zi nu era obligatorie însă. Mărirea numărului de zile de concediu de paternitate a fost cerută de multă vreme de militantele feministe, de sindicate dar și de tătici.  O mică revoluție în materie de politică familială.

Angajatorul va trebui să ofere, în continuare, trei zile de concediu bărbaților, în momentul în care devine părinte iar 25 de zile vor fi indemnizate de Securitatea Socială.

 

Președintele Emmanuel Macron este de părere că măsura este una favorabilă în ceea ce privește egalitatea dintre femei și bărbați. Este, de altfel, una din măsurile emblematice din mandatul său. Din acest motiv președintele a ținut să anunțe chiar el decizia. Palatul Élysée susține că 14 zile reprezintă o perioadă prea scurtă pentru a se crea o legătură între nou-născut și tată și pentru a favoriza binele copilului.

 

Măsura va fi înscrisă în proiectul de lege privitor la finanțarea Securității Sociale pentru anul 2021 ce va fi prezentat în curând în Consiliul de Miniștri și va costa anual undeva la 500 de milioane de euro.

 

Măsura va intra în vigoare de anul viitor. 

 

Companiile amintesc că au un cuvânt de spus în aceste noi cheltuieli deoarece 60% din concediul paternal este finanțat din cotizațiile patronale. 

 

Măsura face parte dintr-un pachet întreg de legi privitoare la nou-născuți și intervine într-un moment în care este publicat un raport privitor la primele 1000 de zile ale copilului, studiu condus de un neuropsihiatru francez. Raportul recomandă un concediu paternal de 9 săptămâni.

 

Două luni de concediu pentru noii tătici nu este ceea ce așteaptă francezii, răspunde Palatul Élysée. 

 

Angajatorii care nu vor respecta concediul salariaților riscă o amendă de până la 7500 de euro. În prezent companiile sunt obligate să ofere salariatelor un concediu maternal de 8 săptămâni. 

 

În prezent, 67 % dintre noii tați își iau zilele de concediu de care pot beneficia.

 

Un studiu arată că 80% dintre francezi sunt favorabili unei prelungiri a perioadei de concediu paternal chiar dacă, în general, cheltuielile bugetare sunt criticate în acest moment, pe fondul crizei economice. 

 

Franța este una dintre cele mai puțin generoase state în materie de concediu paternal dacă ne uităm la ce se întâmplă în vecini.

 

Suedia este prima țară din lume ce a oferit noilor tătici posibilitatea de a se ocupa de bebeluș și a instaurat concediul paternal, în 1974. În prezent, părinții de aici sunt autorizați să își ia 480 de zile de concediu, achitate la un nivel de 80% din salariu. Fiecare dintre ei sunt obligați să își ia cel puțin 60 de zile iar restul de 360 sunt împărțite după cum doresc noii părinți.

 

Norvegia oferă între 10 și 39 de săptămâni. 10 săptămâni sunt obligate femeile să se ocupe de bebeluș iar alte 10 săptămâni sunt obligați tații. Restul perioadei este împărțită de cei doi părinți.

 

Spania deține o egalitate la acest capitol - bărbații dispun, la fel ca și femeile, de 8 săptămâni de concediu.

 

Danemarca oferă între 2 și 34 de săptămâni: 2 săptămâni sunt alocate noilor tătici iar 18 noilor mămici. Alte 14 săptămâni sunt împărțite între cei doi părinți, timp în care cei doi pot beneficia de salariul complet. 

 

În schimb, în Italia, concediul paternal este de doar 2 zile și este achitat 100% în timp ce mamele se ocupă de noii născuți timp de 5 luni și sunt plătite între 80% și 100% din salariu.

 

În Germania există un concediu parental și poate fi luat timp de 14 luni. Părinții decid practic care dintre ei și cât timp consacră acestui concediu, timp în care vor fi plătiți cu 67% din salariu.