Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franţa: Nunţile şi petrecerile private sunt interzise

12.000_de_politisti_si_jandarmi_vor_fi_mobilizati_pentru_a_se_asigura_ca_francezii_respecta_restrictia_de_circulatie_ce_intra_in_vigoare_vineri_spre_sambata_noaptea_pentru_a_limita_astfel_raspandirea_coronavirusului.jpg

12.000 de politisti si jandarmi vor fi mobilizati pentru a se asigura ca francezii respecta restrictia de circulatie ce intra în vigoare vineri spre sâmbata noaptea, pentru a limita astfel raspândirea coronavirusului.
12.000 de politisti si jandarmi vor fi mobilizati pentru a se asigura ca francezii respecta restrictia de circulatie ce intra în vigoare vineri spre sâmbata noaptea, pentru a limita astfel raspândirea coronavirusului.
Image source: 
REUTERS/Eric Gaillard

În Franţa, toate petrecerile sunt interzise, fie că au loc în sălile de recepţii fie că au loc în spaţiul privat. Spre exemplu petrecerile de nuntă sunt interzise la nivel naţional. Patronii de restaurante se tem că nu vor mai putea redeschide, în lipsa încasărilor. Iar poliţiştii sunt mobilizaţi pentru a veghea că lumea respectă restricţiile impuse de guvern.

 

Restaurantele ce vor fi deschise pe timpul zilei vor trebui să respecte un protocol sanitar foarte strict.

La nível naţional, de sâmbătă, restaurantele nu mai pot găzdui petreceri iar în Paris şi în alte 8 mari metropole vor trebui să închidă la ora 21, când intră în vigoare şi o restricţie de circulaţie.

Deja, de o săptămână, în mai multe zone din Franţa cei care merg la un restaurant trebuie să îşi declare coordonatele pentru a putea fi contactaţi dacă se va constata vreun caz de îmbolnăvire cu Covid-19.

Multe restaurante îi roagă pe clienţi să menţioneze adevăratul lor nume şi adevăratul număr de telefon după ce unii francezi au declarat nume precum Emmanuel Macron, Albă ca Zăpada ori Brad Pitt.

Pe timpul zilei, în restaurante, nu pot sta la o masă mai mult de 6 persoane.

Traversăm un moment inedit din istoria noastră, este de părere premierul şi dă vina pe degradarea situaţiei sanitare.

Epidemia a făcut peste 100 de morţi iar aproape 200 de bolnavi au fost spitalizaţi în ultimele 24 de ore, în Franţa.

12.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi pe timpul nopţii.