Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Concert pentru Roselyne: Oamenii de cultură din Franța protestează sub balconul ministrului

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Artiștii francezi protestează împotriva carantinei impuse populației, între orele 21 și 6 dimineața. Ei au decis să organizeze un concert pentru Roselyne, sub geamurile de la ministerul condus de Roselyne Bachelot, cel al Culturii. Artiști sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să își suspende reprezentanțiile de seară, pentru cel puțin următoarele 4 săptămâni. 

Artiștii au cântat piese celebre prin mesajul lor: “Va, pensiero”, celebrul cor de sclavi din Nabucco de Verdi, Sarabanda lui Handel - un requiem pentru spectacol, Dezertorul de Boris Vian dar și celebrul Bella Ciao.

 

Artiștii atenționează că această interdicție impusă populației de a mai ieși pe străzi după ora 21 este o ”veritabilă dramă” pentru ei căci șansele de a avea public în săli la ora 18 sunt în aceste condiții infime. 

 

 

Oamenii de cultură spun că fiecare s-a adaptat situației sanitare: au înjumătățit numărul celor care pot asista la spectacolele lor, toată lumea este obligată să urmărească spectacolele cu masca sanitară pe față și să respecte distanța fizică.

 

De o săptămână, sălile de spectacole, la fel ca și teatrele și cinematografele, trebuie să închidă cel târziu la ora 21, dar faptic mai devreme pentru ca toată lumea să poată să ajungă acasă înainte de ora 9 seara. Este ora de la care în Paris și în alte 8 metropole nu se poate ieși pe străzi până a doua zi la 6 dimineața.

 

Artisti protestează stând pe jos si ascultând arii celebre, împotriva interdicției de a închide localurile, teatrele, cinematografele la ora 21.
Artisti protestează stând pe jos si ascultând arii celebre, împotriva interdicției de a închide localurile, teatrele, cinematografele la ora 21.
Sursa imaginii: 
Caphi Frecon Facebook

 

Artiștii speră să obțină o derogare de măcar o oră pentru a-și putea derula spectacolele. 

Recent, ministrul anunța, după o întâlnire cu președintele Emmanuel Macron, că este alături de lumea culturală dar fără să anunțe măsuri concrete.