Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Champs-Elysées, cu lumini de Crăciun chiar şi pe timp de pandemie

champs.jpg

Luminile de Cràciun vor ràmâne aprinse pe Champs-Elysées pânà pe 6 ianuarie 2021.
Luminile de Cràciun vor ràmâne aprinse pe Champs-Elysées pânà pe 6 ianuarie 2021.
Image source: 
Twitter/@Anne_Hidalgo

In ciuda carantinei impuse francezilor din cauza pandemiei de Covid-19, în absenţa spectatorilor şi a turiştilor, în ciuda unor străzi şi bulevarde goale, Prima Parisului a dat startul iluminaţiilor de Crăciun. Ceremonia a avut loc pe celebra Avenue des Champs-Elysées.

Cu exact o lună înainte de Crăciun, Anne Hidalgo, primăriţa socialistă a Parisului şi cântăreaţa Louane au aprins luminile de sărbătoare agăţate în copacii de pe Champs-Elysées. „Anul acesta, mai mult ca niciodată, acest moment le va permite parizienilor să se bucure de cel mai frumos bulevard din lume împodobit cu mii de lumini” a scris prima edilă a capitalei pe Twitter.

Intr-un interviu acordat canalului BFM, Anne Hidalgo a precizat apoi că „avem nevoie toţi de puţină lumină care să ne încălzească sufletele şi să ne dea speranţă”.

Reamintim că din cauza carantinei din Franţa, impuse de mai bine de trei săptămâni pentru a combate pandemia de Covid-19, ceremonia de iluminare a lui Avenue des Champs-Elysées s-a făcut fără spectatori. Parizienii au fost invitaţi să urmărească ceremonia inaugurală pe reţelele de socializare. Ca să-i implice însă în eveniment, s-a creat o pre-înscriere pe site-ul Comitetului organizatoric. Celor înscrişi acolo li s-a atribuit câte unul din cele 70.000 de beculeţe agăţate în platanii de pe marginea celebrei artere şi participanţii au putut astfel fiecare să-şi aprindă beculeţul în acelaşi timp cu Anne Hidalgo şi Louane apăsând pe un buton digital.

Iluminaţiile de Crăciun, eveniment creat acum 4 decenii, rămân agăţate anul acesta până pe 6 ianuarie 2021. Ca şi anul trecut, culoarea roşie a becurilor domină la ediţia 2020, costul operaţiunii fiind evaluat la 800.000 de euro.

 
Champs-Elysées, cu lumini de Crăciun chiar şi pe timp de pandemie