Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jean Castex: Primii francezi vor fi vaccinați la finele acestui an

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Premierul Jean Castex a prezentat în Parlament planul de vaccinare pe care dorește să îl aplice în Franța.

Primele vaccinări vor începe la finele lui decembrie, după ce va exista o autorizație de punere pe piață a unui vaccin din partea Agenției Europene a Medicamentului, așteptată undeva în jurul datei de 21 decembrie.

 

200 de milioane de doze au fost comandante de Hexagon, pentru a vaccina 100 de milioane de persoane. Populația Franței este de aproximativ 70 de milioane de persoane. 

 

Primii vaccinați vor fi bătrânii - 1 milion vor intra în această primă etapă ce se întinde pe o perioadă cuprinsă între 6 și 8 săptămâni. 

 

Într-o a doua etapă vor fi vaccinate aproape 14 milioane de persoane ce reprezintă un factor de risc din cauza vârstei ori a unei patologii cronice precum și unii profesioniști din domeniul sănătății. 

 

Restul populației va fi vaccinată într-o a treia etapă, spre finele primăverii.

 

Două doze de vaccin produs de Pfizer & BioNtech sunt necesare, la o distanță de 21 de zile între ele. 

Înainte de a fi administrat vaccinul va fi făcut un consult medical amănunțit iar fiecare persoană va trebui să își dea acordul în mod clar.

 

Începutul campaniei de vaccinare nu va marca sfârșitul epidemiei, atenționează premierul Jean Castex. 

 

Astfel că și în următoarea perioadă francezii sunt rugați să se autoizoleze pe cât posibil și să se testeze. Fiecare persoană testată pozitiv ce se va îngriji la domiciliu va fi acompaniată social. Iar în acest sens, 4500 de infirmieri și personal de specialitate vor completa echipele deja existente. 

 

Iar munca de acasă va rămâne prioritară, nu este încurajată revenirea la birouri, a mai explicat șeful Executivului francez.