Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vânzările Renault au scăzut cu peste 21% în 2020

renauk.jpg

Intrarea în uzina Renault de la Choisy-le-Roi, iulie 2020.
Intrarea în uzina Renault de la Choisy-le-Roi, iulie 2020.
Sursa imaginii: 
AFP/Arhive

Constructorul francez de automobile Renault – firma-mamă a lui Dacia – şi-a prezentat marţi cifrele privind vânzările realizate în 2020. Un an marcat da criza sanitară care a provocat şi rezultate pe măsură, adică în cădere liberă.

Potrivit comunicatului publicat marţi, Renault şi-a văzut vânzările diminuate cu 21,3% în 2020 faţă de anul precedent. Asta în contextul în care piaţa mondială a maşinilor nu a scăzut „decât” cu 14,2 procente. Constructorul francez a vândut 2,9 milioane de automobile anul trecut faţă de 3,8 milioane în 2019.

In Europa, piaţa sa principală, Renault a înregistrat scăderi şi mai mari, 25,8%, iar în Franţa, ţara sa de origine, fabricantul a pierdut un sfert din vânzările de până acum.

Renault, ca şi restul concurenţilor săi internaţionali, a suferit în 2020 din cauza restricţiilor legate de criza sanitară mondială. In plus, firma franceză reaminteşte că  operează mai ales în ţările cele mai afectate de epidemia de Covid.

Surse interne prezic că joi, noul director general al firmei Luca De Meo, îşi va prezenta planul strategic botezat „Renaulution”. Un plan care va privilegia profitabilitatea şi nu volumele, ca până acum. Cu alte cuvinte, se va miza pe vânzări mai mici de maşini dar la preţuri mai ridicate. O adevărată revoluţie strategică pentru firmă, după o lasă să se înţeleagă şi numele dat acestui nou plan.

 
Vânzările Renault au scăzut cu peste 21% în 2020