Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Disneyland Paris va rămâne închis până la începutul lui aprilie

disney.jpg

Parcul Disneyland Paris, iulie 2020.
Parcul Disneyland Paris, iulie 2020.
Sursa imaginii: 
AFP/AURELIA MOUSSLY

Iniţial, Disneyland Paris trebuia să-şi redeschidă porţile – închise din 29 octombrie – în data de 13 februarie. Contextul sanitar provocat de epidemia de coronavirus a împins însă direcţia celui mai mare parc de distracţii din Europa să-şi amâne redeschiderea pentru 2 aprilie.

Fanii lui Mickey, Minnie şi Donald Duck trebuie să mai rabde două luni suplimentare. Grupul Euro Disney a decis că redeschiderea parcului Disneyland Paris nu va avea loc pe 13 februarie, cum era iniţial prevăzut, ci pe 2 aprilie, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile. Un anunţ previzibil, explicabil prin contextul sanitar provocat de epidemia de Covid, şi care a venit sub forma unui mesaj publicat pe reţeaua de socializare Twitter.

Pentru cei care cumpăraseră déjà bilete pentru o dată cuprinsă între 13 februarie şi 2 aprilie, Disneyland le propune să-şi aleagă o nouă dată între 2 aprilie şi 9 mai. Primul parc de distracţii din Europa previne deasemenea că «data de 2 aprilie este şi ea susceptibilă să evolueze în funcţie de contextul sanitar». Direcţia Disneyland Paris nu prevede revenirea la o activitate normală – precum cea din 2019 – înaintea anului viitor.

La nivel mondial, din cauza impactului epidemiei de coronavirus, grupul Disney prevede déjà să suprime 32.000 de posturi legate de parcurile de distracţii. La Paris, mii de angajaţi rămân pentru moment în şomaj tehnic dar un nou acord intern va permite în curând disponibilizarea a cel mult o mie de salariaţi.

 
Disneyland Paris va rămâne închis până la începutul lui aprilie