Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O firmă franceză inventează masca «filtrantă şi care decontaminează»

bioserenity.png

Noua mascà revolutionarà fabricatà de BioSereniy filtreazà si decontamineazà.
Noua mascà revolutionarà fabricatà de BioSereniy filtreazà si decontamineazà.

Firma BioSerenity, fabricant de măşti sanitare pentru Agenţia de sănătate publică din Franţa, anunţă că a pus la punct o mască inovantă. E vorba de primul produs de acest gen care «nu doar filtrează dar şi decontaminează» de virusul SARS-CoV-2.

Produsul inovant a fost déjà certificat CE pentru versiunea FFP2 şi aşteaptă acum certificarea şi pentru versiunea sa chirurgicală, destinată marelui public.

Masca «filtrantă şi care decontaminează» se numeşte Cidaltex şi a fost dezvoltată în parteneriat cu cercetători ai universităţii din Lille, de la Inserm – Institutul naţional al sănătăţii şi cercetării medicale - şi de la CNRS – Centrul naţional de cercetări ştiinţifice.

Fabricată dintr-un ţesut special, noua mască «are capacitatea de a bloca şi ucide virusurile» declară directorul general al firmei conceptoare, BioSerenity. Masca este formată din 4 straturi. Unul dintre ele ucide bacteriile şi virusurile prin folosirea a două molecule, ciclodextrină şi amonium cuaternar. Studiile au demonstrat o reducere a coronavirusului cu 99,9% în mai puţin de 5 minute. Creatorii măştii afirmă că ea este eficientă şi împotriva mutanţilor, de orice fel ar fi ei.

Modelul FFP2 se poate déjà comanda în timp ce modelul chirurgical de unică folosinţă – valabil 4 ore – se va putea comanda începând de lunea viitoare. Primul model costă 1,49 euro în timp ce modelul destinat marelui public este afişat la 0,44 euro.

100% «Made in France», masca revoluţionară Cidaltex se fabrică într-o uzină din Troyes. Creată în 2014 pentru a «însoţi medicina conectată», BioSerenity are 650 de colaboratori şi o cifră de afaceri anuală de 65 de milioane de euro.

 
O firmă franceză inventează masca «filtrantă şi care decontaminează» (VIDEO)