Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Organizaţia Naţiunilor Unite doreşte un plan mondial de vaccinare

unicef_furnizeaza_material_medical_esential_spre_uganda_inceput_de_februarie_2021.jpg

UNICEF furnizeaza material medical esential spre Uganda, început de februarie 2021.
UNICEF furnizeaza material medical esential spre Uganda, început de februarie 2021.
Sursa imaginii: 
UNICEF/Maria Nabatanzi

Organizaţia Naţiunilor Unite, prin vocea secretarului general Antonio Guterres, cere un plan mondial de vaccinare, pentru ca nimeni să nu fie uitat în această luptă dusă împotriva pandemiei de Covid-19.

Lumea are nevoie urgentă de un plan mondial de vaccinare pentru a-i aduna laolaltă pe toţi cei care au puterea, expertiza ştiinţifică dar şi capacităţile de producţie dar şi financiare necesare, explică responsabilul Naţiunilor Unite.

În opinia sa, G20 – ce grupează cele mai puternice 20 de economii ale planetei, se plasează foarte bine în acest sens pentru a concepe un astfel de plan mondial dar şi să îl pună în aplicare şi la fel de bine să îl finanţeze.

Acest grup de lucru ar trebui să includă toate statele în care există capacitatea de a dezvolta un vaccin, de a-l produce iar licenţele sunt disponibile, explică secretarul general al Naţiunilor Unite şi face referire şi la Organizaţia Mondială a Sănătăţii precum şi la instituţii financiare.

Potrivit lui Antonio Guterres, summitul G7 ce se va derula sub preşedinţia britanică, vineri,  ar putea crea elanul necesar pentru ca resursele financiare să fie mobilizate.

Toată lumea ar trebui să se poată vaccina şi cat mai repede posibil, explică liderul Naţiunilor Unite.

În acest moment, doar 10 state au administrat 75% din vaccinurile anti-Covid iar 130 de state nu au primit nicio doză.