Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gesturi sanitare: Doi youtuberi francezi vor fi primiţi la Elysée după ce au reuşit să răspundă unei provocări lansate de Macron

mcfly_carlito_amintesc_gesturile_sanitare_esentiale_pentru_a_bloca_transmiterea_coronavirusului_intr-o_provocare_lansata_de_presedintele_emmanuel_macron.jpg

McFly & Carlito amintesc gesturile sanitare esentiale pentru a bloca transmiterea coronavirusului într-o provocare lansata de presedintele Emmanuel Macron. Clip-ul  "Je me souviens" - "Îmi amintesc" a fost vizualizat de aproape 12 milioane de ori.
McFly & Carlito amintesc gesturile sanitare esentiale pentru a bloca transmiterea coronavirusului într-o provocare lansata de presedintele Emmanuel Macron. Clip-ul "Je me souviens" - "Îmi amintesc" a fost vizualizat de aproape 12 milioane de ori.
Image source: 
Captura de ecran YouTube

Preşedintele Emmanuel Macron promite că va participa la un concurs de anecdote dacă cei doi youtuberi francezi vor reuşi să facă un clip despre importanţa gesturilor sanitare ce pot bloca transmiterea coronavirusului. Acum, clip-ul trebuia să fie vizualizat de cel puţin 10 milioane de ori. Provocarea a fost acceptată de youtuberi, clipul realizat (printre altele) într-un câmp cu oi şi cu vaci iar până la ora la care scriem această ştire, el are 11,6 milioane de vizualizări.

În Franţa sunt cunoscuţi: se numesc McFly & Carlito, au fiecare 34 de ani şi au reuşit pariul lansat de preşedintele Emmanuel Macron.

Propunerea suna aşa : « realizaţi un vídeo în care să explicaţi gesturile sanitare şi cât de important este să le respectăm – de a nu ne aduna prea mulţi, de a lucra de acasă şamd – faceţi acest vídeo cât mai simplu iar dacă aveţi 10 milioane de vizualizări vă invit la Elysée. 10 milioane de vizualizări pentru a ne ajuta să învingem virusul”.

 

 

În trei zile după ce a publicat clipul, cei doi au strâns 11,6 milioane de vizualizări aşa că preşedintele va participa la un concurs de bancuri ce va fi înregistrat cel mai probabil la Elysée, acolo unde sunt invitaţi să meargă cei doi populari youtuberi.

Clipul se numeşte  «Je me souviens» / Îmi amintesc  şi… este deja criticat. Mulţi sunt cei care spun că este o lovitură de comunicare a şefului de stat pentru ca mesajul său să ajungă în rândul tinerilor. Asta şi din perspectiva alegerilor prezidenţiale.

Cei doi influenceri precizau însă, la un moment dat, că nu încearcă să influenţeze cu nimic. Banii strânşi cu acest clip vor fi donaţi unei asociaţii de ajutorare a studenţilor aflaţi în situaţii dificile.

Nu este prima dată când McFly & Carlito când se implică social: în aprilie 2020, în plină carantină, într-un live ce a durat 11 ore şi 18 minute şi în care au avut invitate foarte multe celebrităţi, ei au strâns 400.000 de euro pentru a veni în ajutorul personalului medical în timpul crizei de Covid-19.