Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O imagine emblematică a pandemiei de Covid-19 premiată cu World Press Photo 2021

prestigiosul_premiu_world_press_photo_2021_este_acordat_acestei_fotografii_realizate_de_danezul_mads_nissen_in_plina_pandemie_de_covid-19_in_brazilia.

Prestigiosul premiu World Press Photo 2021 este acordat acestei fotografii realizate de danezul Mads Nissen în plina pandemie de Covid-19, în Brazilia.
Prestigiosul premiu World Press Photo 2021 este acordat acestei fotografii realizate de danezul Mads Nissen în plina pandemie de Covid-19, în Brazilia.
Image source: 
© Madds Nissen, World Press Photo via AP

Prestigiosul World Press Photo 2021 revine unei imagini realizate de fotograful danez Mads Nissen. Fotografia înfăţişează o doamnă în vârstă ce îmbrăţişează o infirmieră care încearcă să se protejeze de Covid-19 cu ajutorul unui plastic. Imaginea a fost realizată într-o casă de bătrâni din Brazilia, la Sao Paulo, în august 2020.

 

 

Izolarea bătrânilor şi distanţarea fizică în era Covid-19 au fost temele imaginii care a obţinut cel mai mare premiu al prestigiosului concurs de fotojurnalism.

O fotografie de speranţă căci ilustrează menţinerea gestului de a oferi căldură umană în această perioadă sumbră de pandemie.

Imaginea imortalizează prima îmbrăţişare, în decursul a 5 luni, a unei rezidente a acestei case de bătrâni. Rezidenta avea în august anul trecut 85 de ani. Ea a fost izolată din cauza pandemiei de Covid-19 iar până la urmă, 5 luni mai târziu, a putut să îmbrăţişeze infirmiera datorită unui dispozitiv de plastic.

“Această imagine emblemátică din vreme de Covid-19 imortalizează un moment extraordinar din vieţile noastre”, este scris în comunicatul oficial al WPP, pentru că arată “vulnerabilitatea, separarea şi supravieţuirea” şi este un simbol al “speranţei”.

Autorul fotografiei, Mads Nissen, lucrează pentru cotidianul danez Politiken şi declară că pentru el este vorba de o poveste de speranţă, de dragoste în momentele cele mai dificile.

El a mai fost recompensat cu World Press Photo, în 2015, pentru o imagine a unui cuplu de homosexuali în Rusia.

Pentru 2021, au fost înscrise în concurs peste 74 000 de imagini realizate de 4.300 de fotografi din lumea întreagă.

Reportajul foto al 2021 ("World Press Photo Story of the Year") relatează poveşti de dragoste în timpul conflictului israeliano-palestinian, fotografii realizate de fotograful italian Antonio Faccilongo pentru Getty Reportage.