Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franța: Un tânăr a fost expulzat în Algeria după ce a refuzat să livreze mâncare evreilor

un_tanar_de_19_ani_a_fost_condamnat_in_ianuarie_la_4_luni_de_inchisoare_pentru_ca_a_refuzat_de_doua_ori_sa_livreze_o_comanda_pe_motiv_ca_nu_livreaza_mancare_evreilor.jpg

Un tanar de 19 ani a fost condamnat în ianuarie la 4 luni de închisoare pentru ca a refuzat, de doua ori, sa livreze o comanda pe motiv ca 'nu livreaza mâncare evreilor'.
Un tanar de 19 ani a fost condamnat în ianuarie la 4 luni de închisoare pentru ca a refuzat, de doua ori, sa livreze o comanda pe motiv ca 'nu livreaza mâncare evreilor'.
Image source: 
TOBY MELVILLE / REUTERS

Tânărul, în vârstă de 19 ani, lucra pentru Deliveroo Strabourg - o societate de curierat rapid.Tânărul a refuzat de două ori să preia comanda unui restaurant casher.

Condamnat în ianuarie la 4 luni de închisoare cu executare, după ce a refuzat de două ori să preia o comandă, pe motiv că nu ”distribuie mâncare evreilor”, tânărul a fost expulzat în acest week-end către Algeria, având naționalitatea acestei țări.

 

Vestea a fost anunțată de ministrul de Interne, Gérald Darmanin: ”curierul de mâncare la domiciliu care a afirmat că nu dorește să livreze clienților evrei a fost expulzat de pe teritoriul Franței după ce și-a executat pedeapsa”, a scris ministrul francez adăugând că ”ura antisemită nu își are locul în Franța”.

 

 

La Strasbourg, ambasadorul Israelului în Franța s-a întâlnit cu mai mulți proprietari de restaurante casher și pentru a-și manifesta preocuparea față de ”această manifestare a urii”, după cum s-a exprimat oficialul. 

 

”Am venit pentru ca să le spun că este timpul să se înțeleagă că antisionismul și antisemitismul sunt aceași molimă care alimentează aceeași ură milenară”, a declarat presei franceze ambasadorul Israelului în Franța. 

 

Proprietarul unui restaurant casher ce s-a întâlnit cu oficialul israelian susține că de 11 ani de când lucrează în acest domeniu nu s-a mai confruntant cu o astfel de situație. 

 

Imediat după incident, directoarea generală pentru Franța a societății de curierat rapid s-a declarat șocată de cele întâmplate și a scris pe o rețea de socializare că antisemitismul și nicio altă formă de discriminare nu își are locul în această societate”.