Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O poliţistă, ucisă cu cuţitul într-un comisariat din regiunea Parisului. Atacatorul a fost împuşcat mortal, parchetul antiterorist face ancheta

ap21113549628788.jpg

Politia a blocat accesul pe strada din Rambouillet care duce la comisariatul unde o colegà de-a lor a fost ucisà cu cutitul. 23 aprilie 2021.
Politia a blocat accesul pe strada din Rambouillet care duce la comisariatul unde o colegà de-a lor a fost ucisà cu cutitul. 23 aprilie 2021.
Sursa imaginii: 
AP Photo/Michel Euler

Faptele s-au produs vineri după amiază. In holul unui comisariat de poliţie din Rambouillet (60 km de Paris), un bărbat a atacat o poliţistă cu un cuţit. Poliţiştii prezenţi au ripostat, trăgând focuri de armă pentru a-l neutraliza pe criminal. Acesta din urmă, de origine tunisiană, a murit, la fel ca şi victima sa.

Atât premierul Jean Castex cât şi ministrul francez de interne Gérald Darmanin au mers la locul faptelor pentru a-şi exprima susţinerea în favoarea forţelor de ordine. «Republica a pierdut una dintre eroinele sale cotidiene, într-un gest barbar şi de o enormă laşitate» a scris pe Twitter şeful executivului francez.

Poliţista ucisă, în vârstă de 49 de ani, era mamă a doi copii. Funcţionară administrativă a poliţiei, ea sa a fost atacată de agresor în momentul în care revenea în comisariat după pauza de prânz.

Potrivit actelor de identitate găsite asupra sa şi care mai rămâne de văzut dacă erau ale lui, atacatorul ar fi de origine tunisiană. In vârstă de 36 de ani, el era de meserie şofer şi se instalase recent la Rambouillet. Sosit în Franţa în 2009, el fusese regularizat un deceniu mai tâzriu. Nu era înscris în niciun registru al poliţiei şi nu era cunoscut de serviciile de combatere a terorismului.

Cu toate acestea, Parchetul antiterorist a fost însărcinat cu ancheta. Se poate deci presupune că motive teroriste au stat la baza acestui act criminal.