Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


JO de la Tokyo: Voluntari au fost formaţi pentru a ajuta sportivii în caz de catastrofă naturală

cercurile_olimpice_stralucesc_la_tokyo_in_apropiere_de_odaiba_marine_park.

Cercurile olimpice stralucesc la Tokyo, în apropiere de Odaiba Marine Park.
Cercurile olimpice stralucesc la Tokyo, în apropiere de Odaiba Marine Park.
Image source: 
REUTERS/Issei Kato

70.000 de benevoli veghează la buna desfăşurare a Jocurilor Olimpice de vară din Tokyo.

Aceleaşi note muzicale  sunt difuzate zilnic, la ora locală 17h şi pot fi auzite în întregul arhipeleag. Cu ajutorul acestei melodiei sunt verificate de fapt dacă boxele oraşului funcţionează căci, prin ele, autorităţile locale vor putea comunica în caz de urgenţă ori catastrofe naturale.

De mici, japonezii sunt obişnuiţi şi antrenaţi pentru a se descurca singuri în cazul unei catastrofe naturale.

Se lungesc la sol, îşi protejează capul – sunt doar câteva dintre tehnicile învăţate şi de această dată de voluntarii care vor veghea în perioada JO de vară de la Tokyo.

Mai Tarumi este voluntară şi spune că a urmat o sesiune de pregătire online ocazie pentru a învăţa cum poate ajuta sportivii ori personalul din arenele sportive să fie evacuat cât mai repede dacă va fi cazul..

O altă problemă o reprezintă şi temperaturile ridicate. Mai Tarumi spune că trebuie să se asigure că toată lumea se hidratează suficient iar în plus, personal medical există pentru cei care suferă de căldură.

De altfel, deja s-au înregistrat 40 de grade Celsius motiv pentru care probele de maraton şi fotbal au fost deplasate şi vor fi susţinute în nordul ţării.

Adăugăm că 80% din populaţia locală nu este de acord cu faptul că aceste JO au loc la ei – să nu uităm că există în vigoare starea de urgenţă sanitară în Tokyo.