Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franţa şi Grecia au trimis patru avioane pentru a ajuta Italia să oprescă incendiile din vestul insulei Sardinia

protectia_civila_din_italia_a_cerut_ajutor_european_pentru_a_putea_face_fata_puternicelor_incendii_ce_au_creat_deja_pagube_importante_in_vestul_insulei_sardinia_26_iulie_2021.jpg

Protectia Civila din Italia a cerut ajutor european pentru a putea face fata puternicelor incendii ce au creat deja pagube importante în vestul insulei Sardinia, 26 iulie 2021.
Protectia Civila din Italia a cerut ajutor european pentru a putea face fata puternicelor incendii ce au creat deja pagube importante în vestul insulei Sardinia, 26 iulie 2021.
Image source: 
vigilfuoco.it

Mai bine de 1.200 de persoane au fost evacuate iar starea de calamitate a fost declarată. Avioanele au fost mobilizate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă a Uniunii Europene. În vestul Sardiniei intervin déjà 7.500 de oameni, alte 7 avioane şi 13 elicopetere italiene.

Autorităţile italiene au decretat starea de urgenţă după violentele incendii provocate de secetă şi de temperaturile foarte ridicate. Peste 20.000 de hectare de pădure şi de plantaţii de măslini au fost distruse de flăcări, în regiunea Oristano. Crescătorii au pierdut oi şi capre iar adăposturi de animale au ars în totalitate.

În continuare există mai multe focare iar forţele de intervenţie se tem de puternicul vânt ce ar putea să modifice traiectoria incendiilor iar astfel să se extindă spre noi zone.

Unul dintre agricultori crede că nu va putea exista anul acesta nicio recoltă de măsline şi nici nu se va putea face ulei de măsline. Este regiunea în care este produs cel mai bun ulei de măsline din întreaga Italie, explică un producător adăugând că acest incendiu este o catastrofă.

Guvernatorul local a decretat starea de calamitate. El explică că este prea devreme pentru a fi evaluate pagubele dar “este un dezastru fără precedent. Zeci de mii de hectare distruse, societăţi şi case arse, animale ucise”, a declarat guvernatorul Christian Solinas.

El a cerut premierului Mario Draghi acordul pentru a putea folosi o parte din banii de relansare post-Covid la reîmpădurirea zonelor distruse de flăcări.