Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Afghanistan: Un al doilea avion francez a decolat din Kabul

soldati_francezi_coordoneaza_evacuarea_unor_conationali_dar_si_a_unor_afgani_pe_aeroportul_din_kabul_17_august_2021.jpg

Soldati francezi coordonează evacuarea unor conaționali dar și a unor afgani pe aeroportul din Kabul, 17 august 2021.
Soldati francezi coordonează evacuarea unor conaționali dar și a unor afgani pe aeroportul din Kabul, 17 august 2021.
Sursa imaginii: 
AFP

La bord se află 216 persoane dintre care 184 de afgani iar restul sunt cetățeni francezi extrași din ambasada Franței în Afganistan, acolo unde s-au refugiat după ce talibanii au intrat în Kabul. Aparatul militar a aterizat în cursul nopții la Abu Dhabi dar destinația finală este Paris unde este așteptat să ajungă în cursul zilei de miercuri, potrivit ministrului Armatelor, Florence Parly.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a mulțumit celor care au ajutat la extragerea acestor francezi și afgani, la Kabul: personalului diplomatic, poliției și armatei. Au fost scoși cu ajutorul unui avion militar afgani care au lucrat pentru Franța, cetățeni francezi ori de alte naționalități, în total aproximativ 200 de persoane. 

 

 

”Este nevoie de un guvern reprezentativ care să arate că talibanii s-au schimbat, că vor să respecte dreptul, că vor să pună punct violențelor și pentru ca populația civilă să se simtă în securitate” a declarat ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian. 

 

Primul avion al armatei franceze cu 41 de persoane extrase din Afganistan a ajuns marți seară pe aeroportul Roissy Paris după o escală la Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite. Cu toții sunt cetățeni francezi.