Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Penurie de semiconductori: Toyota își reduce producția cu 40%

toyota_isi_reduce_productia_cu_40_in_luna_septembrie._.jpg

Toyota își reduce producția cu 40% în luna septembrie.
Toyota își reduce producția cu 40% în luna septembrie.
Sursa imaginii: 
Reuters

Luna trecută, Toyota, primul constructor mondial ca volum în 2020, anunța că mizează pe o producție de 900.000 de vehicule pentru luna septembrie, dar, în lipsa semi-conductorilor se vede nevoit să reducă obiectivul la 500.000 de autoturisme, potrivit unei publicații economice japoneze. 

Constructorul de automobile își suspendă din septembrie mai multe linii de producție din Japonia și își reduce producția în America de Nord, China și în Europa. 

 

Gigantul japonez și-a revenit după criza Covid ceva mai rapid decât a fost cazul concurenților și a reușit să gestioneze până aici penuria de semiconductori care perturbă industria de automobile de mai multe luni din cauza unei dereglări a canalelor de aprovizionare. 

 

Penuria afectează totuși și Toyota, pe fondul unei propagări a variantei Delta în Asia de Sud-Est.

 

Toyota a publicat la începutul lui august rezultate în creștere pentru prima parte a anului dar fără să anunțe și previziunile anuale explicând că situația este incertă din cauza răspândirii Covid în diverse state, a penuriei de  semiconductori și a creșterii prețului materiilor prime.

 

Criza continuă să se adâncească, extin­zându-se de la sectorul auto la cel al electronicelor de consum. În condi­ţiile în care producţia de semicon­ductori este concentrată la nivelul câtorva furnizori chinezi, analiştii averti­zează că penuria va dura pe toată perioada acestui an, procesul de redresare ur­mând să se prelungească până în 2022.

 

În martie, Comisia Europeană anunţa o strategie de dublare a producţiei europene la cel puţin 20% din producţia mondială până în 2030.