Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poliţiştii francezi înarmaţi vor putea merge gratis cu trenul

politisti_inarmati.jpg

Politistii francezi vor putea circula gratis cu trenul începând de anul viitor.
Politistii francezi vor putea circula gratis cu trenul începând de anul viitor.
Sursa imaginii: 
LUDOVIC MARIN / AFP

Victorie importantă pentru ministrul francez de Interne. Incepând de anul viitor, poliţiştii francezi vor merge gratis cu trenul dacă au o armă aasupra lor şi se anunţă la controlor. Măsura, promisă de Gérald Darmanin, este foarte apreciată de sindicate.

Gratuitatea pe trenuri pentru poliţişti era o veche revendicare sindicală. Secretarul general al principalului sindicat de poliţişti reaminteşte la microfonul RFI că «poliţiştii aşteptau de multă vreme o măsură forte, în particular în transporturi. In multe regiuni franceze, transporturile locale sunt gratis pentru poliştiţi. Aşa cum circulă gratis, dar în toată Franţa, jandarmii, în calitatea lor de militari. Este acum pentru prima oară că ministrul nostru ne anunţă gratuitate totală pentru toţi poliţiştii» spune Olivier Hourcau.

Pentru a putea circula gratis în tren, poliţistul va trebui să fie însă înarmat şi să se fii anunţat în prealabil la controlor. In caz de problemă, acesta va ştii că poate apela la poliţistul respectiv. «Este o plus-valoare. Securitatea de zi cu zi va fi astfel asigurată în trenuri» afirmă Hourcau.

Măsura va fi finanţată în integralitate de stat iar SNCF – societatea naţională de căi ferate – nu va înregistra nicio pierdere.

 
Poliţiştii francezi înarmaţi vor putea merge gratis cu trenul