Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scădere spectaculoasă a cazurilor de Covid în Franţa, în ultima săptămână

salomon.jpg

Jérôme Salomon, Directorul general al sànàtàtii din Franta.
Jérôme Salomon, Directorul general al sànàtàtii din Franta.
Sursa imaginii: 
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Jérôme Salomon, Directorul general al Sănătăţii din Franţa (echivalentul nr. 2 din minister), a anunţat duminică o scădere cu 20% a numărului de cazuri de Covid în ultima săptămână. In acest context şi până la noi ordine, chestiunea vaccinării copiilor de sub 12 ani nu se pune.

«Avem un al patrulea val de Covid care evoluează favorabil. Intr-o săptămână numărul de cazuri a scăzut cu 20%» a spus Jérôme Salomon, Directorul general al Sănătăţii.

Totodată însă, oficialul de la Paris şi-a invitat compatrioţii la «prudenţă şi mare vigilenţă» la începutul acestui nou an şcolar. Regulile de telemuncă impuse salariaţilor francezi s-au schimbat şi ele nu demult, lucru «la care trebuie să fim foarte atenţi ţiunând cont de contextul epidemiologic» a mai insistat Salomon.

Ca să-şi justifice punerea în gardă, numărul 2 din ministerul francez al Sănătăţii a dat exemplul Scoţiei unde, la mai puţin de o săptămână de la redeschiderea şcolilor, numărul de cazuri s-a dublat.

«Avem toate unelte la îndemână pentru ca treburile să se petreacă cu bine: vaccinuri pentru cei mari, măşti, teste, aerisirea şi protocolul sanitar» a reamintit Jérôme Salomon în interviul confraţilor dela canalul BFM TV.

Intrebat despre o eventuală vaccinare a copiilor de sub 12 ani, Directorul general al Sănătăţii a spus că «această chestiune nu se pune din mai multe motive: nu avem suficiente date ştiinţifice, pentru că studiile mai sunt în curs şi deci, ne vom adapta la evoluţia cunoştinţelor ştiinţifice. Azi, prioritatea este vaccinarea adolescenţilor de peste 12 ani» a insistat Jérôme Salomon.

Pe plan vaccinal, din cele 57 de milioane de francezi eligibili pentru vaccinare, 50 de milioane şi-au primit cel puţin prima doză. «Mai rămân deci doar câteva milioane de convins».

 
Scădere spectaculoasă a cazurilor de Covid în Franţa, în ultima săptămână