Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Taiwan nu se lasă impresionat de provocările militare chineze

taiwan.jpg

In 4 zile, aproape 150 de avioane militare chinezesti au violat spatiul aerian taiwanez.
In 4 zile, aproape 150 de avioane militare chinezesti au violat spatiul aerian taiwanez.
Sursa imaginii: 
Ministerul Apàràrii taiwanez

Inalţi responsabili din Taiwan, printre care preşedinta şi premierul insulei, se declară alarmaţi de atitudinea Chinei – în 4 zile, aproape 150 de avioane militare chinezeşti au traversat spaţiul aerian taiwanez – şi insistă pe faptul că ţara trebuie să rămână în stare de alertă. Autorităţile de la Taipei sunt aşadar decis ă ţină piept provocărilor militare chineze.

56 de avioane chinezeşti – un record – au traversat luni spaţiului aerian defensiv al insulei Taiwan. In ultimele 4 zile, numărul de încălcări ale acestui spaţiu se ridică la 148. Tot atâtea gesturi pe care Taipei le consideră ca o formă de război destinată să pună la încercare armata taiwaneză.

«Taiwan trebuie deci să rămână în alertă. China face tot mai multe excese» a declarat presei Su Tseng-Chang, premierul insulei. De partea ei, preşedinta taiwaneză Tsai Ing-Wen a spus că «dacă insula cade pe mâinile Chinei, acest lucru va avea consecinţe catastrofale pentru pacea din Asia». Lidera de la Taipei a promis că va face totul pentru a se apăra de un eventual atac chinezesc.

Reamintim că în timp ce China consideră Taiwan ca pe o provincie rebelă şi nu exclude utilizarea forţei pentru a o recupera, Taiwan se vrea independentă şi gata să-şi apere libertăţile şi democraţia.

 
Taiwan nu se lasă impresionat de provocările militare chineze