Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paris: Fără încălzire pe lemne, de miercuri, pentru diminuarea poluării atmosferice

timp_de_o_zi_autoritatile_pariziene_interzic_incalzirea_pe_lemne_pentru_a_diminua_nivelul_poluarii_din_capitala_frantei.

Timp de o zi, miercuri, 10 noiembrie 2021, autoritatile pariziene interzic încalzirea pe lemne, pentru a diminua nivelul poluarii din capitala Frantei.
Timp de o zi, miercuri, 10 noiembrie 2021, autoritatile pariziene interzic încalzirea pe lemne, pentru a diminua nivelul poluarii din capitala Frantei.
Sursa imaginii: 
REUTERS/Philippe Wojazer

Autoritățile regiunii pariziene, Île-de-France, au decis măsuri temporare pentru a reduce din poluarea atmosferică. Astfel, de miercuri,10 noiembrie, șoferii vor trebui să circule cu o viteză redusă – o scădere cu 20 de km/h față de viteza normală, iar încălzirea cu lemne este interzisă, din aceeași zi și până când aerul parizian va fi ceva mai sănătos.

 

Airparif – organismul ce măsoară calitatea aerului în regiunea pariziană, Île-de-France, prevede pentru următoarele zile, o depășire a pragului de particule fine.  

Pentru a reduce această poluare, autoritățile au decis să impună o viteză redusă de circulație pe șoselele și autostrăzile din regiune.

De la 110 km/h – viteza maximă acceptată pe autostrăzile din regiune, viteza este redusă la 90 km/h și la 70 km/h pentru porțiunile în care se circulă în mod normal cu până la 90 ori 80 km/h.

Vehiculele de peste 3,5 tone vor trebui să evite zona pariziană.

Apoi, încălzirea cu lemne, care contribuie foarte mult la emisia de particule fine, este interzisă. La fel ca și arderea, în afară, a deșeurilor vegetale.

Devine gratuită staționarea auto în Paris, în aceaste zile în care se înregistrează un episod important de poluare. Primăria Paris speră să determine localnicii să utilizeze transportul în comun.

Airparif a calculat că acest episod ar putea să persiste până vineri.

Formațiunile politice ecologiste au cerut Primăriei orașului să facă și mai mult și să ofere o gratuitate, în aceste zile, pentru transportul public pentru a favoriza deplasările mai puțin poluante.