Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cel mai cunoscut vlogger francez dă lovitura cu o melodie cântată în limba română (VIDEO)

squeezie.jpg

Squeezie (imagine extrasà din clipul "time Time"), cel mai cunoscut vlogger francofon.
Squeezie (imagine extrasà din clipul "time Time"), cel mai cunoscut vlogger francofon.

Lovitură uriaşă pe YouTube şi platformele de streaming din Franţa dar şi România. Vlogger-ul francez Squezzie şi prietenii lui au postat zilele trecute ultima lor producţie muzicală. O melodie în stilul celor din anii 2000, inspirată din hit-ul Dragostea din Tei a grupului O-Zone, care a fost déjà vizionată pe YouTube de 8 milioane şi jumătate de fani. Pe Deezer în România şi Spotify în Franţa cântecul «Time Time» e în topul celor mai ascultate.

Squezzie, 25 de ani, pe numele său adevărat Lucas Hauchard, este din 2019 vlogger-ul francofon cel mai urmărit din lume cu peste 16 milioane de abonaţi la canalul său YouTube. A devenit celebru propunând clipuri umoristice, video-uri cu reacţii la diverse teme de actualitate dar şi prin clipurile sale muzicale compuse cu diverşi prieteni şi acoliţi.

La începutul lunii noiembrie a reunit astfel 6 pasionaţi de muzică – 2 echipe de câte 3 - şi le-a propus ca sfidare să creeze în doar 3 zile «un hit în stilul anilor 2000». Zis şi făcut. In afară de cele două clipuri muzicale, melodiile respective au început să fie comercializate în această săptămână sub formă de single pe CD, adică pe nişte suporturi fizice care practic nu mai există în ziua de azi când totul se ascultă în streaming şi mp3. Singurele magazine din Franţa care mai comercializează CD single sunt lanţul de supermarketuri low-cost Lidl. In cazul de faţă, single-urile sunt vândute contra 4,90 euro bucata.

Cele două cântece care au luat naştere din această idee nebună sunt foarte diferite. In timp ce primul grup de muzicieni botezat «Ambiance Skandal» a resuscitat o melodie hip hop franceză, Squeezie împreună cu Myd şi Krono – reuniţi în formaţia botezată «Trei Degete» - au scos un succesor demn şi inspirat al celebrului Dragostea din Tei al grupul O-Zone.

 

 

Hit-ul se cheamă «Time Time», vorbeşte despre fericirea de mânca un pepene fără sâmburi…Performanţa este demnă de a fi salutată întrucât vorbim de trei francezi care au învăţat de la o româncă pe nume Anca să cânte o melodie întreagă – cert nu foarte lungă şi complicată, 3 minute şi jumătate – în limba română.

Cântecul a fost déjà vizionat pe YouTube de 8 milioane şi jumătate de oameni iar CD-ul single a fost vândut în primele 48 de ore în aproape 40.000 de exemplare. De asemenea, «Time Time» este cea mai ascultată melodie pe platforma Spotify în Franţa şi e clasată pe unul din primele două locuri pe Deezer în România. Performanţe ceva mai slabe înregistrează şi a doua melodie a grupului «concurent» botezată Offishal. Dar oricum mai importante decât cel eînregsitrate de ceilalţi influenceri sau cântăreţi francezi ai momentului.

De notat toţi banii recoltaţi de pe urma comercializării acestor două melodii vor fi vărsaţi integral asociaţiei caritative Secours Populaire.

Să mai spunem în încheiere că influencerul Squeezie a publicat, înaintea de a lansa pe piaţă melodiile, un film de o oră şi 20 de minute despre cum s-au creat cele două hit-uri mai sus menţionate. Un fel de making-off al creaţiei celor două grupuri, extrem de bine ritmat şi filmat. Pseudo-documentarul a fost şi el vizonat de 6 milioane si jumătate de curioşi.

 

 

Pe la minutul 44 o puteti descoperi pe Anca, profesoara de româna care i-a dat lectii lui Squeezie si complicilor lui.

Grupul Trei Degete – din care face deci parte şi vlogger-ul Squeezie - promite un turneu şi interviuri, inclusiv în limba română, spune ataşata lor de presă…

 
Cel mai cunoscut vlogger francez dă lovitura cu o melodie cântată în limba română