Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Interviu cu Robert Adam despre cartea sa "Deux siècles de populisme roumain" apărută la Editura Non Lieu

deux-siecles-de-populisme-roumain.jpg

Sursa imaginii: 
Non Lieu

La editura pariziană Non Lieu a apărut studiul „Două veacuri de populism românesc“ de Robert Adam. În România cartea a fost publicată în 2018 la Editura Humanitas. Traducerea în franceză este semnată de Cătălina Voican.

Robert Adam este diplomat, expert în știinţe politice și autor, el a urmat studii în știinţe politice la Université Libre din Bruxelles, precum și la Paris la Sciences Po, la Ecole normale supérieure și la Sorbona. El s-a specializat în fenomenul populismului pe aria Europei centrale și răsăritene. 

În studiul Deux siècles de populisme roumain Robert Adam radiografiază ideile și accentele populiste din numeroase curente de gîndire și mișcări politice, cu analize care ajung pînă în zilele noastre.

La editura Non Lieu au apărut în ultimii ani multe studii, eseuri, romane și antologii legate de România sau purtînd semnătura unor autori români. Pentru francofonii care doresc să afle ceva despre istoria României sau să se iniţieze în literatura română această editură este inconturnabilă.

Matei Vișniec l-a invitat pe Robert Adam la o discuţie despre populismul românesc, cu cîteva precizări la început legate de acest termen care pare recent dar nu e…