Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


In 2030, Renault va fi 100% electric

renault_5.jpg

Viitorul Renault 5 electric, prezentat de Luca de Meo, directorul general al grupului Renault.
Viitorul Renault 5 electric, prezentat de Luca de Meo, directorul general al grupului Renault.
Sursa imaginii: 
Olivier MARTIN GAMBIER/Grupul Renault

Renault şi-a revizuit ambiţiile. In 2030, constructorul de automobile nu mai vizează să vândă 90% maşini electrice ci 100%. Iată noul obiectiv ambiţios anunţat de Luca de Meo, directorul general al grupului. Care a evocat şi „electrificarea” mărcii Dacia.

Un an după prezentarea planului său botezat „Renaulution”, Luca de Meo a vrut să-şi revizuiască ambiţiile. Asta în contextul în care marca Renault este vârful de lance electric al grupului.

Astfel, anul acesta Renault va lansa două noi modele pe piaţă: unul compact electric, Mégane, şi o versiune modernă electrică a micuţului model Renault 5. Ambele vor fi fabricate la uzina din nordul Franţei. Va urma marca Dacia iar electrificarea ei va fi coerentă cu o poziţionare care ne impune să nu mărim preţurile” a precizat patronul Renault.

In contextul actual, directorul general al grupului a vrut să le prezinte jurnaliştilor şi situaţia dificilă cu care se confruntă Renault, ca şi alţi constructori, din cauza penuriei de semiconductori. In opinia lui de Meo, „problemele de aprovizionare vor continua în 2022 dar răul va fi în primul semestru”. In total, 500.000 de maşini ale grupului nu vor fi produse din cauza acestor lipsuri. Alţi constructori au preferat să livreze maşini cu o serie de funcţionalităţi absente din cauza lipsei de semiconductori.

 
In 2030, Renault va fi 100% electric