Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A murit creatorul de modă Thierry Mugler (VIDEO)

mugler.jpg

A murit designerul francez Thierry Mugler (aici la Montréal, decembrie 2019).
A murit designerul francez Thierry Mugler (aici la Montréal, decembrie 2019).
Sursa imaginii: 
AFP/Martin Ouellet-Diotte

Designerul francez (Manfred) Thierry Mugler a murit la vârsta de 73 de ani. Anunţul a fost făcut pe contul Instagram al creatorului de modă. Agentul său spune că stilistul a murit «de moarte naturală dar de o manieră neaşteptată».

Mugler şi-a lansat marca în 1973 şi a devenit celebru pentru croielile sale unice: umeri laţi, decolteuri adânci, talii subţiri şi coapse «umflate». Utilizarea unor materiale futuriste, asemănătoare plasticului, a devenit marca sa de fabrică la apogeul carierei sale, în deceniul 1980-1990.

De-a lungul anilor, Thierry Mugler a «îmbrăcat» celebrităţi precum Madonna, Lady Gaga, Beyonce, Diana Ross sau Kim Kardashian. Creator de modă dar şi de show-uri memorabile, artistul a marcat puternic moda franceză prin paradele sale transformate în spectacole uriaşe.

Retras din lumea modei în 2002, Thierry Mugler s-a remarcat în ultimele 2 decenii în fotografie şi puneri în scenă dar şi în parfumerie. Astfel, parfumul său feminin «Angel», în colaborare cu firma Clarins, a fost singurul parfum care i-a contestat primul loc la vânzări miticului parfum Nr. 5 al lui Chanel.

De asemenea, stilistul era pasionat de dans, yoga, acrobaţie şi culturism, explorarea corpului uman fiind pentru Mugler o artă.

Coincidenţă a calendarului, din septembrie anul trecut şi până la sfârşitul lunii aprilie, Muzeul de arte decorative din Paris prezintă expoziţia «Thierry Mugler, Couturissime», iniţial prezentată la Muzeul de arte din Montréal.