Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


După bombardarea unui magazin Leroy Merlin de lângă Kiev, salariații cer întregului grup să se retragă din Rusia

compania_franceza_leroy_merlin_realizeaza_18_din_activitatea_mondiala_in_rusia.jpg

Compania franceza Leroy Merlin realizeaza 18% din activitatea mondiala în Rusia.
Compania franceza Leroy Merlin realizeaza 18% din activitatea mondiala în Rusia.
Sursa imaginii: 
AFP

Din grupul Mulliez se află în Rusia – Leroy Merlin, Auchan și Decathlon - care fac cifre de afaceri considerabile în această țară. Iar Volodimir Zelenski cere elvețienilor de la Nestlé să înceteze să mai hrănească poporul rus, așa cum și-a justificat grupul prezența în Rusia. La rândul său, liderul de la Kiev atenționează că la Mariopol, oraș bombardat de forțele militare ruse, oamenii stau în foame, fără electricitate iar mulți nu mai au un acoperiș deasupra capului.

ONG-ul Actares cere gigantului alimentar elvețian Nestlé să își înceteze activitățile în Rusia.  

Pe 11 martie, Nestlé anunța că suspendă livrările de produse spre Rusia, printre care este și cafeaua Nespresso. Unele produse esențiale, mâncarea pentru bebeluși, cererale și mâncarea pentru animale, este în continuare livrată.

«Afacerile continuă în Rusia chiar și acum, când copiii noștri mor iar orașele noastre sunt distruse», a declarat în week-end președintele Volodimir Welenski, adresându-se direct elvețienilor.

Într-un comunicat, grupul elvețian a precizat că a luat măsuri fără precedent și a redus semnificativ activitatea în Rusia.

Activitățile Nésle nu generează profit, în Rusia, sunt livrate produse esențiale pentru ruși, a explicat gigantul elvețian. Iar Volodimir Zelenski rezumă situația explicând faptul că «locuitorii din Mariopol, aflați sub bombardamente, trebuie să facă față lipsei de mâncare, de apă și de electricitate ".

Iar salariații de la filiala ucraineană a companiei de bricolaj Leroy Merlin cer responsabililor centrali să înceteze activitățile în Rusia –la fel și în cazul magazinelor Auchan și Decathlon, parte a aceluiași grup Mulliez.

Un magazin Leroy Merlin a fost bombardat duminică seară, la Kiev.

Leroy Merlin realizează 18% din activitatea mondială, în Rusia.

Auchan are peste 230 de magazine în Rusia ce generează o cifră afaceri de 3,2 miliarde de euro, adică peste 10% din activitatea globală.