Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia a blocat site-ul RFI ce transmite în 16 limbi, printre care și în rusă

Rusia a blocat site-ul de internet a RFI.

Rusia a blocat site-ul de internet a RFI.
Rusia a blocat site-ul de internet a RFI.
Sursa imaginii: 
Cristina Teaca

Rusia a blocat vineri, 15 aprilie, site-urile de internet a Radio France Internationale, care difuzează știri și reportaje în 16 limbi, dintre care și în rusește.

Site-ul www.rfi.fr se regăsește pe lista site-urilor blocate în Rusia de agenția de reglementare a telecomunicațiilor – Roskomnadzor.

De la începutul ofensivei rusești în Ucraina, pe 24 februarie, site-urile RFI de știri - www.rfi.fr și www.rfi.fr/ru acopereau jurnalistic evenimentele din Ucraina.

Rozkomnadzor nu a precizat motivul acestui blocaj dar, a menționat că a acționat la cererea Parchetului General din Rusia.

Cu un buget asigurat de statul francez, RFI dispune de zeci de corespondenți în întreaga lume precum și de o redacție în limba rusă ce funcționează în Paris, în același imobil în care se află și serviciul românesc, spre exemplu – și toate redacțiile în limbi străine.

Din 24 februarie, autoritățile rusești au pus o presiune imensă pe media independentă, cea care putea, încă, să formuleze critici la adresa regimului de la Kremlin.

Până acum, zeci de site-uri de presă străine, printre care și cel al BBC, au fost deja blocate în Rusia.

În plus, rețele precum Twitter, Facebook și Instagram nu mai sunt accesibile.

În Rusia, conform legislației votate recent, publicarea de informații în ceea ce privește conflictul ruso-ucrainean poate fi pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.

Trebuie spus că autoritățile din Rusia neagă faptul că ar fi un război în Ucraina – ele spun că are loc «o operațiune militară specială».