Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


În Franța se renunță la masca sanitară

in_franta_este_inca_in_vigoare_obligatia_privind_purtarea_mastii_in_transportul_public_de_persoane._in_caz_contrar_amenda_este_de_135_de_euro.jpg

 În Franta este, înca, în vigoare obligatia privind purtarea mastii în transportul public de persoane. În caz contrar, amenda este de 135 de euro.
În Franta este, înca, în vigoare obligatia privind purtarea mastii în transportul public de persoane. În caz contrar, amenda este de 135 de euro.
Sursa imaginii: 
AP Photo/Thibault Camus

Masca sanitară nu va mai fi obligatorie în transportul public, de luni, 16 mai, anunță ministrul Sănătății, Olivier Véran. Este una din ultimele măsuri aflate, încă, în vigoare în Franța. Cei care, în prezent, nu utilizează o mască sanitară, în metrouri, tramvaie, în avioanele de pe cursele interne dar și în taxiuri – riscă o amendă în valoare de 135 de euro.

Masca sanitară este, și la această oră, obligatorie  în tot ce înseamnă transportul în comun - metrou, autobuze, tramvaie, în trenuri, în cazul curselor aeriene interne dar și în taxi.

Ministrul Sănătății a precizat că purtarea măștii sanitare nu va mai fi obligatorie  dar că este recomandată.

În ultima perioadă, numărul îmbolnăvirilor și a spitalizărilor din cauza coronavirusului a scăzut semnificativ și atenționează că epidemia, cel mai probabil, nu s-a încheiat.

La începutul anului, guvernul a renunțat la obligația prezentării unui pașaport vaccinal, ce atestă că persoana în cauză a fost vaccinată anti-Covid. De acest pașaport a fost condiționat accesul în mai toate spațiile publice. Sute de mii de oameni au protestat împotriva lui, în Franța, sâmbătă de sâmbătă, luni bune iar mii de oameni, în special din domeniul sanitar, au fost nevoiți să demisioneze din cauza lui.

Personalul sanitar din spitale, ce ne este vaccinat anti-Covid nu va putea încă, să profeseze.

Acum, în Franța, chiar și după ce se renunța la masca sanitară, mai rămân în vigoare restricții sanitare.

În spitale se va putea intra și în continuare, doar în baza unui test negativ la Covid ori în baza pașaportului vaccinal. Iar în cazul unui test pozitiv, este impusă izolarea de alte persoane, timp de o săptămână.