Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lionel Messi, cu un venit anual de 130 de milioane de dolari, redevine cel mai bine plătit sportiv din lume

leo.jpg

Lionel Messi, atacantul-vedetà de la PSG, 19 octombrie 2021 pe Parc des Princes din Paris.
Lionel Messi, atacantul-vedetà de la PSG, 19 octombrie 2021 pe Parc des Princes din Paris.
Sursa imaginii: 
REUTERS/Benoit Tessier

Anul trecut, fotbalistul argentinian Lionel Messi, vedeta clubului Paris Saint-Germain, a fost cel mai bine plătit sportiv din lume. Cu un venit de circa 130 de milioane de dolari (125 de milioane de euro), «Leo» îi devansează în clasamentul Forbes pe jucătorul de baschet LeBron James şi pe un alt fotbalist, Cristiano Ronaldo, eternul rival al lui Messi.

Primul său sezon petrecut la Paris nu va rămâne în analele fotbalului, spun specialiştii. Eliminat în optimile de finală, Leo Messi nu va ridica anul acesta Cupa Ligii campionilor. Cu toate acestea, contul bancar al starului argentinian a continuat să fie alimentat în mod generos. Cu circa 125 de milioane de euro încasaţi anul trecut, Messi a redevenit în 2021 sportivul cel mai bine plătit din lume, potrivit clasamentului întocmit de revista americană Forbes. E vorba de venituri brute, înainte de plata impozitelor. Din cele 125 de milioane de euro, 72 de milioane provin din salariul său de la PSG. Restul de 53 de milioane sunt rezultatul activităţilor sale comerciale, de marketing şi sponsoring cu firme precum Adidas, Pepsi Cola şi Budweiser.

Leo Messi, 34 de ani, îi devansează în clasamentul Forbes pe jucătorul american de baschet LeBron James, starul echipei Los Angeles Lakers cu 117 milioane de euro şi pe eterneul său rival din fotbal, atacantul portughez Cristiano Ronaldo, 110 milioane de euro. In fine, un alt jucător de la Paris Saint-Germain, brazilianul Neymar, ocupă poziţia a 4-a în clasament iar pe locul 5 vine un alt baschetbalist. Primul sportiv care nu e nici fotbalist, nici baschetbalist, se clasează pe locul 7 mondial şi este tenismenul Roger Federer. In vârstă de 40 de ani, elveţianul a încasat anul trecut 87 de milioane de euro, o sumă impresionantă dacă nu uităm că sezonul 2021 al lui Federer a fost marcat de multe întreruperi sportive din cauza unor răniri succesive ale tenismenului. Specialiştii remarcă însă că mai toate veniturile lui Federer provin din activităţile sale comerciale.