Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cannes 2022: Filmul «Metronom» al lui Alexandru Belc, premiul pentru regie la secţiunea Un Certain Regard

metronom.jpg

Actorii Vlad Ivanov si Mara Bugarin, regizorul Alexandru Belc, actorii Mara Vicol si Șerban Lazarovici, 24 mai 2022, Cannes.
Actorii Vlad Ivanov si Mara Bugarin, regizorul Alexandru Belc, actorii Mara Vicol si Șerban Lazarovici, 24 mai 2022, Cannes.
Sursa imaginii: 
FB Metronom/festival-cannes.com/Photocall

Vineri seara, Un Certain Regard, principala secţiune paralelă a Festivalului de film de la Cannes, şi-a anunţat palmaresul ediţiei 2022. Filmul «Metronom» realizat de Alexandru Belc a primit Premiul pentru regie.

«Metronom» este primul lungmetraj al lui Alexandru Belc. Filmul preia titlul celebrei emisiuni «Metronom» de la Radio Europa Liberă realizată în anii 70 de Cornel Chiriac. Pe genericul filmului figurează o serie de tineri actori talentaţi precum Mara Bugarin, Serban Lazarovici şi Mara Vicol. «Veteranul» Vlad Ivanov interpretează de partea sa rolul unui temut colonel de Securitate.

Premiul Un Certain Regard i-a revenit filmului francez «Les Pires» al lui Lise Akoka şi Romane Gueret în care este se evocă un casting sălbatec într-o suburbie a oraşului Boulogne-sur-Mer.

Au mai fost decernate premiul pentru cea mai bună performanţă, premiul pentru scenariu şi premiul juriului, un juriu prezidat anul acesta de producătoarea italiană Valeria Golino.

Un Certain Regard este o secţiune centrată pe cinema-ul de autor şi pe noile talente. Anul acesta erau 20 de lungmetraje în competiţie.