Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Google nu va mai geolocaliza vizitele la clinicile care practică avorturile

ap22183690382035.jpg

Sursa imaginii: 
AP/Michel Euler

În urma deciziei unor state americane de a interzice avorturile, aleşi democraţi şi asociaţii de apărare a libertăţilor individuale au lansat apeluri firmelor de înaltă tehnologie să ia poziţie. Apelul a fost recepţionat iar Google este prima firmă care a anunţat măsuri concrete.

Google a anunţat că datele de geolocalizare ale utilizatorilor săi vor fi automat suprimate în cazul în care aceştia vizitează o clinică ce practică avorturile.

Decizia gigantului informaticii răspunde apelurilor lansate de aleşi democraţi şi asociaţii de apărare a drepturilor umane care se tem că informaţiile personale ale femeilor care au avortat sau ale celor care le-au ajutat, să nu fie reţinute contra lor de procurorii statelor conservatoare care au interzis avorturile.

Apelul privind renunţarea la datele personale a fost lansat nu doar lui Google ci şi altor firme de high-tech precum Meta – adică Facebook şi Instagram – sau Apple. Pentru moment însă, doar motorul de căutare a răspuns favorabil.

Măsura anunţată de Google va fi implementată peste câteva săptămâni iar ea nu va privi doar centrele care practică avorturile dar şi cele în care se adăpostesc victimele violenţelor conjugale, clinicile specializate în slăbit şi centrele de dezintoxicare.

 
Google nu va mai geolocaliza vizitele la clinicile care practică avorturile