Franța: Autoritățile doresc să provoace o mișcare de tipul “me too” dar pentru copilași abuzați sexual

in_franta_anual_160.000_de_copii_sunt_vitime_ale_abuzurilor_sexuale._.jpg

În Franta, anual, 160.000 de copii sunt vitime ale abuzurilor sexuale.
În Franta, anual, 160.000 de copii sunt vitime ale abuzurilor sexuale.
Sursa imaginii: 
AP Photo/Christophe Ena

Violențele comise asupra copiiilor sunt tot mai dese în Franța, atenționează reprezentanți ai Executivului francez. Anual, 160.000 de copilași, victime ale violenței sexuale fac obiectul unor anchete, în Franța.

La nivel european, statistica arată că 1 copil din 5 este abuzat sexual. În plus, între 75 și 85% dintre copii, își cunosc agresorul. Majoritatea copiiilor sunt victímele unor persoane în care ei au încredere.

Iar o treime din victime, nu povestește la nimeni cele întâmplate.

Micuții nu vorbesc deoarece le este teamă că nu vor fi crezuți ori, pentru că nu știu cui să vorbească despre abuz.

Charlotte Caubel este secretar de stat la cabinetul prim-ministrului francez: "Un copil moare, în contextul familial, la fiecare 5 zile. Iar anual, 160.000 de copii, victime ale violentei sexuale, fac obiectul unor anchete. Sunt cifre care ar trebui să ne dea de gândit. Apoi, ideea declanșării unei mișcări de tipul  "me too" este foarte difícil în cazul unor copilași. Deja, pentru un adult am văzut unde poate să ducă o astfel de mărturie  iar apoi, pentru ca un copil să denunțe, este nevoie de foarte mult discernământ. Totodată, nu toți copilașii pot vorbi. Așadar, mai degrabă aș vrea să eliberez cuvântul adulților în ceea ce privesc copilașii. Mai exact – un adult trebuie să semnaleze imediat ce are un dubiu despre un copil că ar putea să fie victima unei agresiuni. Indiferent că se întâmplă în familie, în școli, în sistemul perișcolar. Trebuie ca adulții să spună lucrurilor pe nume".

Statistica oficială arată că la ora actuală, în Franța, mor mai mulți copii în cadrul familial, decât femei.    

Fetele sunt primele victime ale violențelor sexuale. O fată din 10 este victima unui abuz sexual, înainte să împlinească 18 ani. Iar cel mai des, agresorul este cineva din familie ori din mediul apropiat.