Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


«Numărătoarea inversă a început» - Serena Williams îşi anunţă apropiata retragere de pe circuitul profesionist de tenis

serena.jpg

Serena Williams la Canada Open, Toronto, 8 august 2022.
Serena Williams la Canada Open, Toronto, 8 august 2022.
Sursa imaginii: 
Vaughn Ridley Getty/AFP

Serena Williams, aproape 41 de ani, şi-a anunţat apropiata retragere de pe circuitul profesionist de tenis. Anunţul referitor la «numărătoarea inversă» care «a început» a venit concomitent pe reţeaua Instagram şi într-un interviu acordat revistei Vogue. După toate probabilităţile, retragerea oficială va avea loc în urma lui US Open care se va juca între 29 august şi 11 septembrie pe arena new-yorkeză Flushing Meadows.

«E un moment în viaţă când trebuie să te hotărăşti s-o iei pe un drum nou. E un moment întotdeauna greu când ceea ce faci îţi place foarte mult. Si Dumnezeu ştie cât îmi place tenisul» se poate citi în mesajul de pe Instagram şi în interviul din Vogue.

 

 

Multipla campioană de tenis – 23 de titluri de Mare Slem cucerite de când a intrat pe circuitul profesionist la vârsta de14 ani – spune că vrea «să se concentreze pe rolul ei de mamă şi pe obiectivele ei pe plan spiritual ca să descopere o nouă dar la fel de pasionantă Serena».

Actualmente jucătoarea americană nu este în forma ei cea mai bună – e undeva pe locul 1.200 mondial. Luni, la Toronto, Serena Williams a câştigat primul ei meci după 460 de zile. Trebuie spus că ea se rănise la piciorul drept la turneul de la Wimbledon de anul trecut. Anul acesta, organizatorii englezi au invitat-o pe gazonul londonez întrucât altfel, clasamentul nu-i permitea să joace nici măcar calificările.

O retragere în urma disputării US Open ar fi o alegere perfectă. În arena new-yorkeză Serena Williams a câştigat 6 din cele 23 de trofee de Mare Slam.

In fine, precizăm că Serena Williams este singura – printre femei şi bărbaţi – care a câştigat toate turneele de mare Slem şi Jocurile olimpice, atât la simplu cât şi la dublu

 
«Numărătoarea inversă a început» - Serena Williams îşi anunţă apropiata retragere de pe circuitul profesionist de tenis