Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franţa: Canicula creşte vânzările de apă minerală. Cifre record faţă de anii precedenţi

Cresc vânzările de apă minerală în timpul caniculei

Cresc vânzările de apă minerală în timpul caniculei
Cresc vânzările de apă minerală în timpul caniculei
Sursa imaginii: 
Tudor Spătaru

Temperaturile foarte ridicate din Franţa favorizează creşterea consumului de apă minerală şi, implicit, creşterea vânzărilor. Este, probabil, unul dintre puţinele efecte pozitive ale caniculei.

Statisticile arată că în comparaţie cu anul trecut, vânzările de apă minerală au crescut în luna iulie cu aproape 17%. În intervalul 13 iunie-7 august, în marile magazine s-au vândut peste 352 de milioane de sticle de apă minerală (plată şi gazoasă), ceea ce înseamnă o cifră de afaceri de peste 465 de milioane de euro, conform unui studiu publicat de Le Figaro.

 În mai, iunie şi iulie, temperaturile foarte ridicate au generat mai multe episoade caniculare care au intensificat consumul de apă minerală. Şi producţia de sticle pentru îmbutelierea apei minerale a crescut.  ''Suntem între 5-15% creştere a vânzărilor în comparaţie cu anii precedenţi, în funcţie de marcă'', spune Antoine Cardon, delegat general al Sindicatului apelor minerale naturale din Franţa, citat de Le Figaro.

Recordul a fost înregistrat pe data de 18 iunie, când în multe zone ale Franţei s-au bătut recorduri de temperatură. Pentru această zi, cifra de afaceri pentru apa naturală plată vândută este estimată la aproximativ 9 milioane de euro, cea mai mare din ultimii 3 ani, notează Institutul NielsenIQ.

Marile lanţuri de distribuţie spun că vânzările record nu vor influenţa aprovizionările pentru că există stocuri suficiente, anticipate de creşterea consumului în perioadele caniculare.