Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Quiet quitting: Un fenomen cu tot mai mulți adepți francezi

un_studiu_gallup_chestiona_recent_salariati_din_160_de_state._media_in_intreaga_lume_arata_ca_21_dintre_salariati_sunt_cu_adevarat_angajati_in_munca_lor._in_franta_cifra_nu_depaseste_6%.

Un studiu Gallup chestiona, recent, salariați din 160 de state. Media, în întreaga lume, arăta că 21% dintre salariați sunt cu adevărat angajați în munca lor. În Franța, cifra nu depășește 6%.
Un studiu Gallup chestiona, recent, salariați din 160 de state. Media, în întreaga lume, arăta că 21% dintre salariați sunt cu adevărat angajați în munca lor. În Franța, cifra nu depășește 6%.
Sursa imaginii: 
Josh Edelson AFP/File

După americani, tot mai mulți francezi aderă la mișcarea «quiet quitting». Populară pe rețeaua TikTok,  zeci de milioane de persoane își povestesc "demisia silențioasă". Despre ce este vorba? Lumea s-a săturat de muncă și a decis să lucreze minimul necesar. Analiștii francezi se întreabă dacă fenomenul va deveni noua normă de muncă în societatea actuală.

"Quiet quitting" ori demisia silențioasă este un fenomen popularizat pe rețelele sociale și consistă în a face strictul necesar la serviciu dar nimic în plus.

Angajatul va respecta orarul de muncă dar nu mai răspunde la mailuri în afara orelor de muncă dar nu se mai implică în a-și ajuta colegul de serviciu– fiecare salariat și-a găsit o modalitate de a adera la mișcarea intitulată "demisia silențioasă".

La finele lui august, în Franța, ministrul delegat însărcinat cu portofoliul Conturilor Publice, Gabriel Attal recunoștea că noul fenomen ar trebui să ridice serioase semne de întrebare, ca societate, colectiv.

Am recoltat, de pe rețelele de socializare, câteva exemple de salariați care explică fenomenul:

Una dintre adeptele demisiei silențioase explica faptul că "oamenii au realizat că tot dau și dau dar nu primesc nimic în schimb". Ea se întreabă: "Cine a crezut că acest lucru putea funcționa astfel, la nesfârșit?"

O altă adeptă a ideii de quiet quitting spune că, pentru ea,  "lumea a ajuns la un surmenaj mental, nu demisionează dar nici nu mai dorește să se dea peste cap pentru a nu lăsa munca să le acapareze viața. Unii mărturisesc că sunt prea stresați la locul de muncă. Nu va fi nicio reacție din partea șefilor, astfel că unii vor fi și în continuare stresați ori, alții aleg efectiv să demisioneze. Ori, alții încetinesc totul și demisionează în tăcere".

Un tânăr observă și el fenomenul demisiilor silențioase:  "am auzit recent de acest termen, de demisie silențioasă. Nu demisionezi efectic, doar că nu mai dai totul din tine. Lucrezi în continuare, îți faci toate sarcinile dar pur și simplu nu te mai ghidezi după ideea că munca trebuie să fie viața ta. În realitate, nu este". 

Analiști francezi explică faptul că adepții mișcării sunt salariți care refuză ca munca lor să fie în centrul preocupărilor lor. Nu demisionează efectiv ci doar reduc, să spunem așa, cadența muncii lor, pentru a-și menține sănătatea – după cum explică Adrien Scemama, directorul unui site care intermediază locuri de muncă.  

Iar la microfonul RFI, una dintre adeptele franceze ale fenomenului explică ideea mișcării: "Există definiții din cele mai diverse. Unii susțin că au nevoie să își stabilească o limită în ceea ce privește sănătatea mintală, ori, alții simt că pierd motivația față de ceea ce lucrează. Alții sunt nemulțumiți de puterea de cumpărare. Unii continuă să lucreze dar, la un mínimum, fără să mai creadă că dacă vor munci în plus vor obține un salariu mai mare ori că va fi promovat".   

O altă franțuzoiacă pledează pentru o diferențiere a vieții profesionale de cea personale și observă că au loc, efectiv, tot mai multe demisii reale: "Între ianuarie și martie 2022, 450.000 și-au dat demisia efectiv în Franța. Suntem departe însă de ce se întâmplă în Statele Unite, unde, în 2021 au demisiont 47 de milioane de salariați. Iar în plus a fost și o perioadă de demiteri. În Australia se înregistrează, de asemenea un val de demisii. Iar la toate acestea, se adaugă și aceste demisii silențioase care consistă în a rămâne în post, profesionist, dar, angajatul va refuza să răspundă la emailuri în afara orelor de muncă, să facă ore suplimentare ori, să își asume noi responsabilități. De fapt, ideea este de a spune "nu" stresului si "da" sănătății mintale. Pentru a face o distincție între viața profesională de cea personală".

Analiștii francezi explică faptul că fenomenul se înregistrează, este adevărat, dar cu precădere în rândul tinerilor care, în momentul în care acceptă un nou post, sunt mult mai atenți la condițiile de muncă. Dar și la ce contract le este propus, pentru a nu se surmena prea tare în cele 8 ore de muncă.

Noua generație nu mai acceptă să lucreze orice și cu orice preț, susține un analist citat de France Presse.

Ïn prezent,în Franța, există o lipsă de personal în mai toate domeniile – hoteluri și restaurante, sănătate, învățământ. Anul școlar a început pe 1 septembrie cu un minus de 4.000 de dascăli.

Recent, un studiu Gallup chestiona salariați din 160 de state. Media, în întreaga lume, arăta că 21% dintre salariați sunt cu adevărat "angajați" în munca lor. În Franța, cifra nu depășește 6%.