Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franța: Începe o nouă campanie de vaccinare anti-Covid

in_franta_o_noua_campanie_de_vaccinare_impotriva_covid-19_a_demarat_luni_3_octombrie._ea_integreaza_toate_vaccinurile_ce_au_fost_actualizate_si_autorizate_recent.webp

În Franta, o noua campanie de vaccinare împotriva Covid-19 a demarat luni, 3 octombrie. Ea integreaza toate vaccinurile ce au fost actualizate si autorizate recent. Doar persoanele eligibile pot primi un vaccin.
În Franta, o noua campanie de vaccinare împotriva Covid-19 a demarat luni, 3 octombrie. Ea integreaza toate vaccinurile ce au fost actualizate si autorizate recent. Doar persoanele eligibile pot primi un vaccin.
Sursa imaginii: 
AP - Michel Spingler

Franța se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri iar 17 milioane de francezi  – oameni în vârstă care trăiesc, ori nu, în case de bătrâni, femei gravide, personal medical – sunt încurajați să primească o nouă doză de vaccin anti-Covid.  

Francezii ce au peste 60 de ani, cei care riscă o formă gravă a Covid precum și anturajul lor – sunt cei invitați, cu precădere, din 3 octombrie, să fie vaccinați. În general, este a 4-a doză de vaccin anti-Covid ce va fi administrată. Noutatea este că este posibilă administrarea unei doze de vaccin bivalent, actualizat pentru a face față variantei Omicron.

În prima fază, doar vaccinul creat de Moderna va fi disponibil – acesta poate să se atace de sub-varianta BA.1.

Iar către sfârșitul lui octombrie, versiunea Pfizer, adaptată pentru cea mai recentă variantă, BA.5, va fi disponibilă, în mai multe milioane de exemplare.

În Franța, în ultimele săptămâni s-a constatat o creștere a numărului de îmbolnăviri și de spitalizări. În medie, se înregistrează 700 de spitalizări, zilnic. 

Guvernul francez recomandă chiar și persoanelor care au primit a patra doză, în urmă cu 6 luni, să primească, acum, a 5-a doză.

Președinta comisiei de vaccinare de la Înalta Autoritate de Sănătate din Franța susține că, cel mai probabil, persoanele fragile vor fi vaccinate, periodic, pentru a le crește imunitatea.

Autoritățile franceze recomandă populației să poarte masca sanitară în transportul în comun și în toate locurile aglomerate.

În altă ordine de idei, autoritățile din Kiev recomandă, de asemenea, purtarea măștii sanitare în locurile publice, pe fondul unui nou val de Covid. Sistemul de sănătate ucrainean este sub presiune, aici, ca urmare a invaziei ruse.

În săptămâna care a trecut, 250 de persoane au fost spitalizate, din cauza unor afecțiuni provocate de Covid, în Ucraina. De la începutul invaziei, în februarie, 18 unități spitalicești în care erau îngrijite persoane afectate de Covid, au fost distruse, alte 15 sunt parțial distruse iar mai bine de 100 de spitale se află sub ocupația rusă, a precizat ministrul ucrainean al Sănătății.