Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OPEP+ ar putea decide o scădere importantă a ofertei de petrol pe piață

o_scadere_a_productiei_de_petrol_ar_putea_determina_cresterea_pretului_la_pompa.webp

O scadere a productiei de petrol ar putea determina cresterea pretului la pompa.
O scadere a productiei de petrol ar putea determina cresterea pretului la pompa.
Sursa imaginii: 
© AP - Frank Augstein

Organizația statelor exportatoare de petrol ar putea decide, miercuri, în cadrul unei reuniuni ce va avea loc la Viena, o diminuare importantă a producției de petrol. Motivul? Pentru a influența prețul petrolului – mai exact pentru a-l crește, după ce în ultimele luni cursul petrolului a scăzut, pe fondul unei diminuări a cererii, din cauza încetinirii marilor economii ale planetei.

Membrii OPEP+ și cei 10 aliați, printre care se numără și Rusia, se reunesc în capitala Austriei, pentru prima dată din martie 2020, momentul când izbucnea epidemia de Covid.

Numeroși analiști susțin că cel mai posibil, aceste state exportatoare de petrol vor decide să își reducă producția cu 1 million de barili pe zi, ceea ce înseamnă 1% din producția mondială.

Într-un moment în care perspectivele economice se deteriorează de-a lungul planetei, OPEP+ ar putea decide limitarea extracțiilor pentru a revigora prețul petrolului brut, care, a tot scăzut pe perioada verii. Cu minus 27% pentru Brent, din iunie încoace.

În realitate, scăderea producției nu va fi într-atât de importantă deoarece numeroase state pompează deja sub obiectivele proprii, amintesc analiștii.

 

 

 
 
Tags: