Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


JO Paris 2024: Începe prima etapă pentru achiziționarea biletelor

Jocurile Olimpice Paris 2024 va avea nevoie de peste 45.000 de benevoli

Jocurile Olimpice Paris 2024 va avea nevoie de peste 45.000 de benevoli
Jocurile Olimpice Paris 2024 va avea nevoie de peste 45.000 de benevoli
Sursa imaginii: 
. AFP/Archives

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 au anunțat modalitatea prin care se vor putea cumpăra biletele de către cei care vor dori să asiste la competițiile sportive. Sistemul este unul nou, modern, care exclude orice fel de fraudă, spun organizatorii, și care va fi în întregime disponibil online. 

Numărătoarea inversă pentru achiziționarea biletelor a început. De la 1 decembrie, începând cu orele 11.00, și până la sfârșitul lunii ianuarie, cei care doresc să cumpere bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris se vor putea înscrie pe site-ul anunțat de organizatori pentru a putea participa la tragerea la sorți care va avea loc după această perioadă.

Practic, după terminarea perioadei de înscriere, persoanele care s-au înscris vor primi pe mail un mesaj prin care vor fi anunțate că fac parte dintre norocoșii care vor putea achiziționa bilete pentru Paris-2024.

Perioada de vânzare este 15 februarie-15 Martie. Se vor pune în vânzare pachete de bilete care includ un anumit număr de competiții. Cele mai ieftine pachete cu trei sesiuni de competiții vor costa 72 de euro iar cel mai scump pachet va costa 1.150 de euro. Organizatorii mai spun că jumătate dintre biletele care vor fi vândute nu vor costa mai mult de 50 de euro. Peste 100.000 de bilete vor fi finanțate de organizatori pentru a permite accesul unui public fără posibilități financiare.

Valoarea totală a biletelor vândute este estimată la peste 1,2 miliarde de euro, adică un sfert din bugetul Comitetului de Organizare.