Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paris: Peste 500.000 de persoane sunt așteptate de Revelion pe bulevardul Champs Élysées

Bulevardul Champs Élysées din Paris este pregătit de sărbătoare, decembrie 2022

Bulevardul Champs Élysées din Paris este pregătit de sărbătoare, decembrie 2022
Bulevardul Champs Élysées din Paris este pregătit de sărbătoare, decembrie 2022
Sursa imaginii: 
Mihaela Antoche

Capitala Franței se pregătește de sărbătoare. Peste 500.000 de persoane sunt așteptate să petreacă Revelionul pe celebrul Bulevard Champs Élysées din Paris. Organizatorii au pus la punct multe surprize, printre acestea și celebrul foc de artificii de la miezul nopții care și de această dată va fi unul de excepție.

Bulevardul Champs Élysées, cel mai celebru bulevard al lumii, va deveni scena pe care sunt poftiți toți cei care vor dori să se despartă de 2022 și să întâmpine 2023 într-o atmosferă specială de sunet și  lumină pentru care s-au pus la punct toate detaliile. Tema din acest an este cea a iubirii și a sărbătorii.

Proiecțiile luminoase concepute sub forma a 8 tablouri vor începe la orele 22.00 și vor fi proiectate pe Arcul de Triumf. Acestea vor pregăti atmosfera pentru marele moment de la miezul nopții, când va putea fi admirat celebrul foc de artificii de la Paris. Spectacolul pirotehnic va fi unul cu totul special, spun organizatorii. În cele 8 minute vor fi aproape 3.400 de artificii care vor împodobi cerul Parisului.

S-au luat și măsuri speciale de securitate pentru seara de 31 Decembrie. Peste 5.400 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru asigurarea securității pe bulevard, pe străzile adiacente și în întreaga regiune pariziană. Circulația va fi oprită iar stațiile de metrou de pe Champs Élysées vor fi închise. De asemenea, staționarea mașinilor pe bulevard și pe străzile din jur va fi interzisă.

Va fi interzisă și vânzarea băuturilor alcoolice în perimetrul delimitat de Arcul de Triumf și bulevard iar consumul de alcool pe străzile din perimetru este, de asemenea, interzis. În zonă nu va fi permis accesul cu petarde, arme de foc sau obiecte care ar putea fi folosite drept proiectile sau arme. Accesul pietonilor se va face prin puncte speciale, sub controlul forțelor de ordine. Prefectura de poliție din Paris recomandă celor care vor dori să sărbătorească Revelionul pe bulevardul Champs Élysées să-și programeze deplasarea în zonă ținând cont de restricțiile de circulație.