Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Financial Times: UBS a acceptat să cumpere acțiunile Credit Suisse pentru 2 miliarde de dolari

UBS a acceptat să cumpere acțiunile Credit Suisse pentru 2 miliarde de dolari

UBS a acceptat să cumpere acțiunile Credit Suisse pentru 2 miliarde de dolari
UBS a acceptat să cumpere acțiunile Credit Suisse pentru 2 miliarde de dolari
Sursa imaginii: 
AP - Michael Buholzer

Banca UBS Grup a acceptat să cumpere Credit Suisse, instituție financiară care s-a confruntat cu numeroase problemeîn ultima perioadă, pentru 2 miliarde de dolari. Anunțul a fost dat publicității de Financial Times. Credit Suisse este o instituție financiară cu o vechime de 167 de ani și se numără printre primele 30 de bănci din lume. Falimentul ei ar fi provocat o undă de șoc în întreaga lume.

Încă de duminică dimineață, Credit Suisse și UBS au refuzat să comenteze orice informație despre o posibilă achiziție. Nici de la guvernul elvețian nu au fost obținute mai multe informații. Potrivit Bloomberg News, care citează surse apropiate, Credit Suisse a rezistat inițial ofertei UBS pentru un miliard de dolari pe care a considerat-o prea joasă, susceptibilă de a fi penalizată de acționari dar și de salariați. Oferta a fost făcută duminică dimineață la prețul de vânzare pe unitate de 0,25 franci elvețieni, preț cu mult sub prețul de închidere de vineri (1,86 CHF), precizează AFP. Ulterior s-a anunțat că UBS va plăti 0,50 de franci elvețieni pe acțiune. Costul total al tranzacției este de aproximativ 2 miliarde de dolari.

O sursă apropiată discuțiilor a declarat sâmbătă pentru Reuters că UBS a solicitat o garanție de aproximativ 6 miliarde de dolari din partea Consiliului Federal Elvețian pentru o posibilă preluare a Credit Suisse.