Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franța numără 7 milioane de imigranți, 10% din populația totală

dintr-un_total_de_circa_65_de_milioane_de_oameni_ce_traiesc_in_franta_7_milioane_sunt_imigranti_potrivit_ultimelor_date_prezentate_de_institutul_national_de_statistica.

Dintr-un total de circa 65 de milioane de oameni ce traiesc în Franta, 7 milioane sunt imigranti, potrivit ultimelor date prezentate de Institutul National de Statistica.
Dintr-un total de circa 65 de milioane de oameni ce traiesc în Franta, 7 milioane sunt imigranti, potrivit ultimelor date prezentate de Institutul National de Statistica.
Sursa imaginii: 
AP Photo/Christophe Ena

Institutul Național de Statistică din Franța a prezentat joi ultimele date demografice. 

În urmă cu 55 de ani, 6,5% din populația Franței era formată din imigranți. În 2021, s-a ajuns la 10,3%.

Iar cu 7 milioane de imigranți, dintr-o populație totală de circa 65 de milioane, Franța se situează în media europeană, la mijlocul clasamentului.

Luxemburg, Malta, Cipru, Suedia, Germania, Belgia și Spania se află în fruntea clasamentului iar la polul opus se află România, Bulgaria și Polonia unde, puțini străini au ales să trăiască în aceste țări. 

În Franța trăiesc 887.000 de algerieni și 600.000 de portughezi. Iar în ultimii 20 de ani a tot crescut numărul imigranților veniți din Asia și din Africa subsahariană.

În 2021, 48 % erau veniți din Africa, un sfert din Europa și 14% din Asia.

În 2021, primul motiv de venire a fost învățământul ori din rațiuni profesionale. Mai bine de 13% din permisele de ședere în Franța emise în 2021 au avut un scop profesional, de 3 ori mai multe decât era cazul în 2007. Iar circa 15% dintre străini au ales să trăiască în Franța din motive politice.

12 % din totalul străinilor erau, în 2021, în șomaj, comparativ cu 7 % dintre francezii ce provin din familii de francezi.