Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Roland-Garros 2023: 256 de jucători, premii mai mari, o ediție fără Rafael Nadal

Turneul_de_tenis_roland-garros_2023_are_loc_intre_28_mai_si_11_iunie.

Turneul de tenis Roland-Garros 2023 are loc între 28 mai si 11 iunie.
Turneul de tenis Roland-Garros 2023 are loc între 28 mai si 11 iunie.
Sursa imaginii: 
AP Photo/Christophe Ena

Premiile totale se ridică la aproape 50 de milioane de euro, cu 12% mai mari decât în 2022. Turneul de la Roland-Garros, al treilea de Mare Şlem al anului, va avea loc între 28 mai şi 11 iunie.

Singurul turneu de Mare Şlem pe zgură are loc între 28 mai și 11 iunie. 

Deja, la Paris au loc calificările pentru Roland-Garros.

Calificările sunt obligatorii pentru jucătorii și jucătoarele care ocupă locuri între 100 și 230 pe lista clasamentelor ATP și WTA. La fel ca în fiecare an, există 128 de jucători și 128 de jucătoare care își încearcă șansa.

Valoarea premiilor a crescut și pentru ediția de anul acesta, la fel ca în 2022 iar sumele sunt aceleași și pentru femei și pentru bărbați.

La dublu masculin şi feminin, echipa de câştigători și cea de câştigătoare va fi premiată cu 590.000 de euro.

Campionii la simpu feminin, respectiv masculin, vor fi premiați fiecare cu 2,3 milioane de euro.

De la prima sa apariție la Roland-Garros, în 2005, an în care a și obținut, de altfel, primul său titlu aici, Rafael Nadal nu a ratat nicio ediție a Roland-Garros. Pentru ediția din 2023 nu va fi prezent.

În 2022, deși era epuizat și rănit la piciorul stâng, spaniolul a jucat și a câștigat, al 14-lea titlu la Roland-Garros.

În ultimul an, Rafael Nadal a mai jucat doar 18 meciuri iar 8 au fost înfrângeri. El nu a fost prezent nici la turneele din ultimele luni: Monte-Carlo, Barcelona, Madrid și Roma.

La Roland-Garros, lasă un gol imens din cauza poveștii sale, personale, cu acest turneu. Pe zgura pariziană, el a obținut 112 victorii, 3 înfrângeri și 14 titluri.

Pe cine am putea vedea în finala masculină?  

Pe grecul Stefanos Tsitsipas, finalist al Roland-Garros în 2021 dar și la Openul Australian de anul acesta. De fiecare dată el a fost, însă, dominat de sârbul Novak Djokovic - numărul 3 mondial.

Şanse are și spaniolul Carlos Alcaraz - numărul 1 mondial, rușii Andrey Rublev și Daniil Medvedev - numărul 2 mondial, danezul Holger Rune, norvegianul Casper Ruud- numărul 4 mondial, italianul Jannik Sinner, americanul Taylor Fritz ori canadianul Felix Auger-Aliassime – oricine dintre aceștia s-ar putea regăsi în finala de la Roland-Garros.