Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franța: 400 de decese în plus din cauza caniculei de la sfârșitul lunii august

Temperaturile au atins recorduri absolute în această vară în Franța.

Temperaturile au atins recorduri absolute în această vară în Franța.
Temperaturile au atins recorduri absolute în această vară în Franța.
Sursa imaginii: 
BERTRAND GUAY / AFP

În Franța, valul de caniculă de la sfârșitul lunii august a înregistrat cu 400 de decese mai mult decât în mod normal. Agenția de Sănătate Publică din Franța a comunicat o creștere cu 5,4% a mortalității în cele 52 de departamente în care a fost alertă din cauza temperaturilor foarte ridicate.  

Agenția pentru Sănătate din Franța precizează că impactul caniculei depinde de departament, de durata valului de căldură și de populația afectată. Persoanele în vârstă de 75 ani sunt cele mai afectate grupe de vârstă. Cele mai multe decese înregistrate din cauza caniculei de la sfârșitul lui august au fost în Auvergne-Rhône-Alpi și Nouvelle Aquitaine.

Direcția generală de muncă din Franța nu a raportat accidente din cauza căldurii care să ducă la deces. Pentru o situație mai clară a mortalității din Franța care poate fi asociată cu valurile repetate de caniculă se așteaptă evaluarea din această toamnă cu privire la expunerea populației franceze la temperaturi ridicate.

În perioada 2014-2022, peste 33.000 de decese au fost asociate cu temperaturile extreme din perioadele estivale, conform unui studiu realizat de Santé Publique Franța.