Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paris: Tarifele de cazare la hotel cresc cu peste 310% în perioada Jocurilor Olimpice și Paralimpice de anul viitor

Apropierea Jocurilor Olimpice de la Paris scumpește camerele de hotel.

Apropierea Jocurilor Olimpice de la Paris scumpește camerele de hotel.
Apropierea Jocurilor Olimpice de la Paris scumpește camerele de hotel.
Sursa imaginii: 
© Michel Euler/AP

În Franța, tarifele la cazare pentru vara viitoare cresc amețitor. Pentru cei care plănuiesc o călătorie la Paris cu ocazia Jocurilor Olimpice și Paralimpice costurile la hoteluri sau apartamente închiriate va fi foarte mare. Potrivit ultimului raport al Oficiului de Turism din Paris, creșterea tarifelor pentru cazare sunt în creștere, în medie, cu peste 310%.

Locurile disponibile pentru cazare în perioada Jocurilor Olimpice și Paralimpice de anul viitor se ocupă repede chiar dacă prețurile sunt foarte mari. Majorările de tarife anunțate recent de Oficiul de Turism din Paris au depășit, în medie 310%. O noapte într-un hotel din regiunea pariziană costă în jur de 700 de euro pentru perioada jocurilor, tarife la nivelul lunii septembrie.

Creșterea este de peste 360% pentru hotelurile de două stele și de 475% pentru hotelurile de trei stele, mai arată raportul Oficiului de Turism din Paris.

''Vrem jocuri populare, dar acestea nu pot fi jocuri populare la 700 de euro pe noapte'', a declarat pentru Reuters Frédéric Hocquard, viceprimar al Parisului. ''O parte dintre camere nu vor găsi clienți. Dacă o cameră este 699 de euro, de ce să nu luați o cameră la Nantes, Lille sau Rennes și apoi să luați pentru două ore un TGV-ul'', mai spune edilul.

Chiar dacă prețurile de cazare la hotel vor crește, pentru mulți platforma de Airbnb rămâne o variantă, care va majora și aceasta, la rândul său, tarifele.