Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Senatorul Charles Revet: "Noi francezii avem datoria să ne implicăm în România, o tarà ce are un potenţial uriaş"

revetjpg.jpg

Senatorul UMP Charles Revet, membru al grupului de prietenie Franta-România

« Tot ce poate contribui pentru ca România să se dezvolte trebuie făcut ; cred că noi francezii avem datoria să ne implicăm. România are un potenţial uriaş ». Iată ce afirmă Charles Revet, senator conservator din UMP. Agricultor de profesie, ales de două decenii în departamentul Seine-Maritime, senatorul francez ne spune pentru început cum a intrat în grupul de prieteni Franţa-România :

« Am intrat în acest grup de prietenie pentru că dintotdeauna au existat între Franţa şi România legături privilegiate. România este în plus o ţară frumoasă cu un potenţial foarte important. Cum aceste legături există de multă vreme, mi se pare normal ca parlamentarii cu sensibilităţi pentru această ţară să se angajeze în grupul de prietenie ».

Si ce părere aveţi azi despre România, ce impresie vă lasă această ţară ?

« Dintotdeauna am avut aceaşi părere despre ţara Dvs. Evident că aş fi dorit ca uneori lucrurile să se mişte mai repede pentru ca România să atingă un nivel de dezvoltare mai mare. Istoria ne spune că înainte de al doilea război mondial România avea un nivel echivalent cu cel al Franţei. Tot ce poate deci contribui pentru ca România să se dezvolte trebuie făcut şi cred că noi francezii avem datoria să ne implicăm. Incă o dată, cred cà România are un potenţial uriaş. Pot confirma acest lucru pentru că am fost de două ori acolo, prima dată imediat după căderea lui Ceauşescu. De atunci am păstrat un ataşament particular pentru România ».

 
Senatorul Charles Revet la microfonul RFI