Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Redescoperirea unui mare scenograf european – George Löwendal

Biblioteca Naţionalǎ a Franţei a programat, luni, 10 februarie 2014, o conferinţǎ intitulatǎ "Redescoperirea unui mare scenograf european – George Löwendal". Conferinţa este susţinutǎ de criticul George Banu, profesor la Universitatea Sorbonne Nouvelle de la Paris şi membru al Academiei Române.

Mai participǎ la eveniment Marcel Freydefont, profesor univerisat la Scoala Naţionalǎ de Scenografie de la Nantes, Matthias Langhoff, regizor şi scenograf, Jöel Huthwohl, directorul departamentului de artele spectacolului al BNF, Ariadna Avram, preşedinta Fundaţiei Löwendal.

George Löwendal, care a trǎit între 1897 şi 1964, a fost scenograf dar şi pictor şi professor, un veritabil mentor al primelor generaţii de artişti din epoca interbelicǎ, desfǎşurîndu-şi activitatea în special la Cernǎuţi şi la Bucureşti.

La microfonului Matei Vişniec, criticul George Banu ne vorbeşte în cele ce urmeazǎ despre acest artist care a fost receptiv şi la curentele avangardei europene, şi pe care Fundaţia Löwendal de la Bucureşti îl promoveazǎ ca pe una din figurile marcante ale lumii artistice româneşti din perioada interbelicǎ şi postbelicǎ.

 

 
George Banu despre George Löwendal