Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nisa : a 7-a ediţie a Jocurilor Francofoniei

La Nisa continuǎ a 7-a ediţie a Jocurilor Francofoniei cu intrarea în arenǎ a atleţilor. 20 de sportivi români sunt înscrişi pe linia de plecare a diverselor probe - sprint, semin-fond, sǎrituri, etc.

Dupǎ douǎ zile de competiţii România se claseazǎ pe locul trei în tabloul general al medaliilor. Cele 6 medalii - trei de aur, douǎ de argint şi una de bronz - au fost obţinute la lupte şi tenis de masà.

In paralel se deruleazǎ şi concursurile artistice - una din particularitǎţile acestor Jocuri - unde România este şi ea prezentǎ în diverse secţiuni. Vasile Damian, trimisul nostru special la Nisa, ne propune s-o descoperim pe artista care e înscrisà la sectiunea "picturǎ". Interviul începe cu descrierea operei pe care o prezintà la Nisa Irina Irimescu, o picturǎ intitulatǎ "Fragmente de viaţǎ":

In asteptarea anunţǎrii clasamentului la "picturà", vineri dimineaţǎ, artiştii prezenţi participǎ la un atelier comun. Pe o temǎ impusǎ de organizatori, pictorii sunt obligaţi sǎ lucreze şi sǎ prezinte un nou tablou ce va conta şi el în nota finalǎ a candidatului.