Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ironie maximă pe reţelele de socializare pe seama lui Carla Bruni-Sarkozy

7774644415_carla-bruni.png

Carla Bruni-Sarkozy în clipul Fundatiei Jasmin-Roy

Carla Bruni-Sarkozy, fosta primă doamnă a Franţei şi cântăreaţă de meserie, s-a implicat într-o campanie de denunţare a hărţuirii la şcoală. Cu această ocazie ea a înregistrat un scurt filmuleţ video luat deîndată peste picior de internauţi.

In timp ce soţul ei a revenit în politica franceză, Carla Bruni-Sarkozy participă la campanii de prevenţie. Recent ea a înregistrat un filmuleţ video pentru Fundaţia Jasmin-Roy din Québec care combate violenţele contra tinerilor în mediul şcolar. In acest filmuleţ o putem vedea pe fosta primă doamnă a Franţei mai întâi prezentându-se : « Numele meu este Carla Bruni-Sarkozy ». Apoi, soţia fostului preşedinte francez citeşte un scurt text din care aflăm că « hărţuirea şi intimidările repetetitive pot fi cauze ale eşecului şcolar ». In final, pe acelaşi fond de violoncel şi cu aceaşi voce languroasă, Carla Bruni Sarkozy termină cu mâna întinsă spre telespectator exclamând : « Nu intimidării la şcoală ».

http://www.youtube.com/watch?v=PnWM0dw-WuI

Dacă luarea de poziţie este lăudabilă, se face deci pentru o cauză nobilă – şi consensuală – rezultatul a fost repede luat în derâdere pe reţelele de socializare. Internauţii nu au ezitat să deturneze clipul şi mai ales ultima mimică folosită de Carla Bruni-Sarkozy la sfârşitul filmului. « Palma pe care ne-o arată la sfârşit este singura parte din anatomia ei care nu a fost retuşată » spune astfel un comentator.  Alţii o consideră pe de altà parte pe cântăreaţa şi fosta manechină prea puţin naturală. Unii o compară astfel cu un « robot umanoid ». Pe Twitter s-au făcut şi legături cu melodia « Parle à ma main » - « Vorbeşte mâinii » a rapperului francez Fatal Bazooka.

 
Ironie maximă pe reţelele de socializare pe seama lui Carla Bruni-Sarkozy