Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sibiu: capitalǎ a teatrului

cortina-se-ridica-sibiu.jpg

Sibiu - sarbatoarea artelor
Sursa imaginii: 
credit foto: rfi.ro

Vineri 12 iunie începe Festivalul de teatru de la Sibiu, devenit un festival al tuturor artelor de fapt. Ajuns la a 22-a ediţie, el se va desfǎşura pînǎ pe 21 iunie în oraşul care a fost capitalǎ culturalǎ europeanǎ în 2007.

Lansat în urmǎ cu 22 de ani din iniţiativa actorului Constantin Chiriac, festivalul de la Sibiu a devenit un eveniment cultural european şi un loc de pelerinaj artistic internaţional. El mai este deci şi un loc în care se nasc proiecte şi se întîlnesc profesionişti din domeniul artei spectacolului. Veritabilǎ locomotivǎ culturalǎ a oraşului, Festivalul de la Sibiu a programat anul acesta 427 de evenimente în 67 de spaţii.

Nume importante ale scenei europene şi internaţionale pot fi întîlnite la Sibiu cu aceastǎ ocazie, iar Franţa este reprezentatǎ cu brio de instituţii prestigioase precum Théâtre de la Ville şi de regizori importanţi precum Emmanuel Demarcy Mota sau Joël Pommerat. Criticul George Banu, colaborator al Teatrului Naţional "Radu Stanca" de la Sibiu, ne radiografiazǎ ediţia de anul acesta a festivalului.

 

 
George Banu despre festivalul de la Sibiu