Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Securitate sporită în Austria după ameninţări cu atentate

austria.jpg

Politia austriacà evocà o amenintare teroristà mai mare ca de obicei
Politia austriacà evocà o amenintare teroristà mai mare ca de obicei
Sursa imaginii: 
AFP/Joe Klamar

Poliţia austriacă a ridicat gradul de alertă antiteroristă în principalele oraşe ale ţării. O măsură luată după ce un serviciu de informaţii aliat ar fi alertat autorităţile de la Viena cu privire la un risc mărit de atentate la acest sfârşit de an.

Viena intră în rândul altor mari oraşe europene şi devine o potenţială ţintă pentru terorişti. Iată ce reiese din informaţiile transmise austriecilor de un serviciu « prieten » care a adresat acelaşi mesaj şi altor capitale europene. “Presupusele atacuri s-ar putea comite între Crăciun şi Anul nou, cu bombe sau arme cu foc”, mai precizează sursa iniţială care a transmis în acest sens şi o listă de potenţiali suspecţi. Toate aceste persoane ar fi fost déjà controlate dar fără să dea vreun rezultat.

Cu toate acestea şi în ciuda întăririi prezenţei forţelor de ordine, un purtător de cuvânt al poliţiei din Viena a declarat că « nu există nicio ameninţare concretă privind momentul sau locul vizat ». Dealtfel, pentru moment nicio manifestaţie publică nu a fost anulată. Luni are loc o importantă reuniune între responsabilii poliţiei şi cei ai societăţilor de transporturi. Pe ordinea de zi, programul şi măsurile de luat la festivităţile de An nou, în general foarte impresionante şi impunătoare în capitala Austriei. La fiecare sfârşit de an mulţimea se adună masiv în centrul Vienei pentru a asista la diverse concerte în aer liber.

 
Securitate mărită în Austria după ameninţări cu atentate